!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΚΛΕ ΓΙΑ ΒΣΣ




Τοσίτσα 19,10683 ΑΘΗΝΑ, Τηλ: 2108834818, Fax: 2108827071, e-mail: skle@otenet.gr
                                                                             Αθήνα 5/4/2013
                                                                  
                                                                   Προς: ΕΕΤΑΑ
Υπόψν: κυρίου Α.   Χρυσοστομίδη
Aγαπητοί Κύριοι,
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μεταξύ των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την αποπληρωμή της χρηματοδότησης που αφορά τη λειτουργία των Δομών Βοήθεια στο Σπίτι για το β΄εξάμηνο του 2012, περιλαμβάνονται και στατιστικά στοιχεία για τους ωφελούμενους.
Η υποχρέωση συμπλήρωσης στατιστικών στοιχείων ως προϋπόθεση για την πληρωμή των φορέων υλοποίησης και την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζόμενων στις Δομές δεν προκύπτει ως υποχρέωση από καμία διάταξη του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου λειτουργία και χρηματοδότησης των Δομών Βοήθεια στο Σπίτι. Κατά συνέπεια, η πρόβλεψη, επιπλέον υποχρεώσεων για τη χρηματοδότηση των Δομών αποτελεί πράξη αυθαίρετη.
         
Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι απλήρωτοι επί μήνες, με την απειλή της ανεργίας, συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με συνέπεια και υπευθυνότητα θα έπρεπε να φροντίζετε για την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας τους παρά για οτιδήποτε άλλο.
Επιπλέον, τη στιγμή που το προσωπικό των δομών δεν επαρκεί για την κάλυψη των καθημερινά αυξανόμενων αναγκών κοινωνικής φροντίδας των ωφελούμενων τους, είναι παράδοξο να το επιφορτίζεται με μια απαιτητική διαδικασία καταγραφής και επεξεργασίας στατιστικών δεδομένων που ήδη έχετε στην κατοχή σας και ήδη θα έπρεπε να έχετε επεξεργαστεί.
Σε ότι αφορά το θεσμοθετημένο επαγγελματικό απόρρητο του Κοινωνικού Λειτουργού σε καμία περίπτωση δεν αφορά σε στατιστικά δεδομένα που προκύπτουν από αιτήσεις των ωφελουμένων που έχουν υποβληθεί από τους ίδιους στο φορέα υλοποίησης του προγράμματος, παρέχοντας μάλιστα τη συγκατάθεση τους για την  επεξεργασία τους σύμφωνα με το Νόμο 2472/1997  για την προστασία προσωπικών δεδομένων και πολύ περισσότερο δεν ισχύει για εργαζόμενους των Δομών που δεν ασκούν το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού.
Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι τα ζητούμενα στοιχεία, συνιστούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των οποίων η επεξεργασία θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Νόμου Περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.
         
Για το Δ. Σ.
Η Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Ευαγγελία  Χαλβατζά
Γεώργιος Λουκάς
Κοινοποίηση:
  1. Υφυπουργό Πρόνοιας, κο Παναγωτόπουλο
  2. Σωματεία Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.