!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Παράταση του «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητά η Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων




PED2013_1

Να βρεθεί άμεσα τρόπος παράτασης του «Βοήθεια στο Σπίτι», μέχρι την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ και με ισχυρή τεκμηρίωση να ενταχθεί ως κοινωνική δράση «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ, ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Ι.N. σε ψήφισμα που εξέδωσε η Γ.Σ. στη συνεδρίαση της 14ης Μαρτίου.
Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:
« Το πρόγραμμα ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ'' αποτελεί την πλέον επιτυχημένη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Στη παρούσα δύσκολη, κοινωνικά και οικονομικά, συγκυρία η υλοποίηση τέτοιων δράσεων δεν είναι μόνο απαραίτητη, αλλά και αναγκαία για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που χρειάζονται υποστηρικτικές κοινωνικές υπηρεσίες.
Οι, επί 10ετία, εργαζόμενοι του προγράμματος ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ'', οι οποίοι έχουν προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια (μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ), απαιτείται όχι απλώς να διατηρήσουν την εργασία τους αλλά, μετά από χρόνιες και συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους, πρέπει να βγουν από το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, καθώς οι ανάγκες που καλύπτουν είναι πάγιες και διαρκείς.
Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ-ΙΝ εκτιμά ότι η λειτουργία του προγράμματος ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ'':
Έχει κριθεί από τις τοπικές κοινωνίες ως η προνοιακή δομή που παρέχει υπηρεσίες ποιότητας πρωτοβάθμιας φροντίδας κατ' οίκον, σ' ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Βοηθά στην παραμονή των ηλικιωμένων αλλά και όσων συνανθρώπων μας έχουν ανάγκη φροντίδας και χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών, στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Συμβάλει στη διατήρηση της οικογενειακής συνοχής, στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και στη διαμόρφωση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης των εχόντων ανάγκη βοήθειας.
Έχει δημιουργήσει σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης ανάμεσα στους ωφελούμενους του προγράμματος και τους εργαζομένους στο ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ'', οι οποίοι για μια δεκαετία με αυταπάρνηση και πολλές φορές με αντίξοες συνθήκες προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Για όλα τα παραπάνω η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΙΝ:
Εκφράζει την αντίθεσή της στους σχεδιασμούς για την επί της ουσίας κατάργηση του προγράμματος ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ'', που επιχειρείται με την μη παράταση της λειτουργίας του, μετά την 31/3/2012, με την μορφή που οι δικαιούχοι το γνώριζαν και η κοινωνία το χρειάζεται.
Θεωρεί ότι οι αγώνες των εργαζομένων στο πρόγραμμα για την συνέχιση του, τυγχάνουν στήριξης από όλη την κοινωνία σε μια περίοδο όπου η αναγκαιότητα για δράσεις αλληλεγγύης και υποστήριξης είναι επιβεβλημένη. Τονίζει ότι οι επιτυχημένοι και ευαίσθητοι κοινωνικά θεσμοί χρήζουν την ενδυνάμωσή τους και επέκταση τους.
Ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ να εξεύρουν άμεσα τρόπο παράτασης του Προγράμματος, μέχρι την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ και με ισχυρή τεκμηρίωση να ενταχθεί ως κοινωνική δράση «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ.
Επιπροσθέτως η Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέφρασε τη θέση της, το πρόγραμμα να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ανατεθούν οι δράσεις στα Κέντρα Υγείας, στα οποία θα πρέπει να μεταφερθούν οι υπάλληλοι του «Βοήθεια στο Σπίτι».

 corfutime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.