!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ο Δήμος Μεγαρέων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Έτοιμος για εναλλακτικό σενάριο σε περίπτωση διακοπής του προγράμματος
2013-03-27

Την ελπίδα να συνεχισθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι εκφράζει ο Δήμος Μεγαρέων με ανακοίνωσή του, σήμερα 27/3/2013.
Το Βοήθεια στο Σπίτι, το οποίο στον Δήμο Μεγαρέων από το 2001, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα τα οποία εφαρμόζονται στους Δήμους της επικράτειας.
Χιλιάδες άτομα, σε όλη τη χώρα, τα οποία βρίσκονται καθηλωμένα στα σπίτια τους εξυπηρετούνται από τους κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και οικιακούς βοηθούς με τακτικές επισκέψεις και παροχή βοήθειας και υποστήριξης.Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι
Στα Μέγαρα και Νέα Πέραμο εργάζονται 12 άτομα και εξυπηρετούν 275 περιστατικά. Στο πρόσωπο των στελεχών του Βοήθεια στο Σπίτι, οι εξυπηρετούμενοι βλέπουν ένα αγαπημένο πρόσωπο που τους συμπαρίσταται και θεωρούν ότι η υπηρεσία την οποία λαμβάνουν είναι πολύτιμη.
Είναι εύλογο να έχουν δημιουργηθεί ανησυχίες αφού εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης τίθεται σε κίνδυνο η συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος.
Παρά ταύτα, ο Δήμος Μεγαρέων δηλώνει έτοιμος να εφαρμόσει εναλλακτικό σενάριο για τη συνέχιση του προγράμματος.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία της Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ», κ. Β. Μαυροειδή, της Αντιπροέδρου κ. Α. Κοροβέση και του Εντεταλμένου Συμβούλου κ. Γ. Σακελλαρίου, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η λειτουργία του προγράμματος με το ίδιο ακριβώς καθεστώς λειτουργίας, όπως ήταν αυτό μέχρι σήμερα.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι επιμέρους λεπτομέρειες και κυρίως αυτή του προσωπικού, αφού είναι γνωστό ότι το μέχρι σήμερα απασχολούμενο προσωπικό εργαζόταν με σχέση σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου, η οποία ανανεωνόταν αυτοδίκαια με την ανανέωση χρηματοδότησης του προγράμματος από το ΕΣΠΑ.
Από τη συζήτηση φάνηκε ότι το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. και του δήμου είναι αρκετό για τη συνέχιση του προγράμματος.
Ελπίδα όλων είναι να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του προγράμματος ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τους υπάρχοντες εργαζόμενους. Είναι κοινή η παραδοχή όμως ότι σε κάθε περίπτωση ο δήμος πρέπει να λειτουργήσει προληπτικά και να είναι έτοιμος για την εφαρμογή εναλλακτικής λύσης.

 megara.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.