!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Παράταση στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» 13-3-2013

Παράταση στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» 13-3-2013
Υπό την Προεδρία του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού, συνεδρίασε χθες η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Κατόπιν αιτήματος των βουλευτών και πρωτοβουλία του Προέδρου της Επιτροπής, με βάση το άρθρο 41α του Κανονισμού της Βουλής (μη αμειβόμενη συνεδρίαση), κλήθηκαν να ενημερώσουν για το θέμα ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.


Yπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες ή ατόμων μεγάλης ηλικίας, που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλυφθούν από κάποιον άλλον κοινωνικό μηχανισμό. Το σύνολο των ωφελουμένων προσεγγίζει περίπου τις 80.000 ενώ το σύνολο των εργαζομένων την τελευταία δεκαετία είναι περίπου 3.500.

Το πρόγραμμα πήρε κατ΄αρχήν 6μηνη παράταση (οι βουλευτές ζήτησαν να παραταθεί για 9 μήνες), διάστημα κατά το οποίο η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να φέρει προς ψήφιση σχετικό νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει με οριστικό τρόπο τη χρηματοδότηση του προγράμματος αλλά και την εξασφάλιση δικαιούχων και εργαζομένων.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κρεμαστινός είπε, μεταξύ άλλων:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πρέπει να ξαναπώ στην Επιτροπή ότι προ εβδομάδων που ήμουν στις Βρυξέλλες, εκπροσωπώντας την Επιτροπή, διαπίστωσα ένα πνεύμα ανάπτυξης ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους αλληλεγγύης που θα χρηματοδοτείται από τα υπερκέρδη τραπεζών κ.λπ. Διότι όταν οι άνεργοι στην Ευρώπη έχουν ξεπεράσει τα 25 εκ., δεν αρκεί να παρακολουθούμε διαφόρους φορείς, τηλεοράσεις κ.ά., να συλλέγουν φάρμακα ή τρόφιμα και να τα δίνουν υπό μορφή επαιτείας στον κόσμο. Είναι κοινωνική ανάγκη αυτό που περιγράφουμε σήμερα εδώ και ήδη απασχολεί το Ευρωκοινοβούλιο σε επίπεδο σοβαρό.

Νομίζω ότι και η «Βοήθεια στο Σπίτι» θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κράτος, εάν αυτή η ιστορία ευοδωθεί, διότι αυτό που κάνουμε σήμερα είναι με ημίμετρα και διάφορους τρόπους να παρατείνουμε τη διάρκεια, να δώσουμε κάτι παραπάνω και είναι κατανοητή η αγωνία των πάντων εδώ μέσα, γιατί κανένας ασφαλώς δεν θέλει να κοπεί η «Βοήθεια στο Σπίτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.