!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Δ. Πετρούπολης: Καταγγέλλει τη μετάλλαξη του «Βοήθεια στο Σπίτι» σε «κατ' οίκον φροντίδα συνταξιούχων»


Δημοσίευση: Τρί, 12/03/2013


Κάλεσμα στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» να συντονίσουν τη δράση τους με τα ταξικά σωματεία και το συνδικάτο των ΟΤΑ, να αντιπαλέψουν και να ανατρέψουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά σχέδια προς όφελος των εργαζομένων απευθύνει η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, καταγγέλλοντας τη μετάλλαξή του σε «κατ' οίκον φροντίδα συνταξιούχων» με ανταποδοτικά κριτήρια.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Κρίσιμες είναι οι ώρες για το πρόγραμμα "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ". Πριν έναν περίπου χρόνο η κυβέρνηση με απόφασή της και εφαρμόζοντας πιστά την ευρωπαϊκή οδηγία, το προσαρτίζει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μεταλλάσσει το πρόγραμμα σε “κατ' οίκον φροντίδα συνταξιούχων”.
Ο στόχος τους είναι ένας:
Να προωθείται με την εφαρμογή του νέου νόμου για το "Πρόγραμμα κατ' οίκον φροντίδα συνταξιούχων" η ανταποδοτικότητα στην παροχή αυτής της υπηρεσίας και η χρηματοδότησή της θα γίνεται μέσω της παρακράτησης μέρους των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κανονισμό του υπ. Εργασίας (Κουτρουμάνης) για τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα (ηλικία, εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση και κατάσταση υγείας, ύπαρξη επιδόματος), η παροχή τέτοιων υπηρεσιών θα γίνεται σε ένα ακόμα πιο περιορισμένο μέρος απ' αυτούς που έχουν ανάγκη, στις πιο εξαθλιωμένες περιπτώσεις.
Σαν να μην έφτανε αυτό, το υπουργείο πραγματοποιεί "σεμινάρια" σε όλες τις Περιφέρειες για το πώς οι εργαζόμενοι θα συνάψουν "συνεταιρισμούς" με τους δήμους για να εξασφαλίζουν τη θέση εργασίας τους. Επί της ουσίας ανοίγει τις πόρτες του όχι μόνο για το σπάσιμο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά ανοίγει και το δρόμο για τους ιδιώτες.
Αυτό θέλουν να συμβεί σε όλες τις κοινωνικές παροχές που προσφέρονται σήμερα έστω και ατελώς από τους δήμους. Όπως και το κομμάτι της καθαριότητας, θεωρούνται "φιλέτα" για τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κερδοφορία τους μέσω της Τοπικής Διοίκησης.
Παλεύουμε για:
  • Ένταξη της "υπηρεσίας κατ' οίκον νοσηλείας" ως τμήμα των δημόσιων Κέντρων Υγείας. Στους δήμους να παραμένει η "υπηρεσία κατ' οίκον φροντίδα", ενταγμένη στον οργανισμό τους. Καμία παραχώρησή της σε ιδιώτες, ΜΚΟ, "συνεταιρισμούς".
  • Μονιμοποίηση αντίστοιχα όλων των σημερινών εργαζομένων στο πρόγραμμα και επιπλέον προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
  • Πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Δωρεάν παροχή των υπηρεσιών σε όλους όσοι χρειάζονται τέτοιες υπηρεσίες χωρίς περικοπές και αποκλεισμούς.
  • Να δοθούν άμεσα τα ποσά στους δήμους που οφείλονται στους εργαζόμενους.
Η Δημοτική Αρχή καλεί τους εργαζόμενους να συντονίσουν τη δράση τους με τα ταξικά σωματεία και το συνδικάτο των ΟΤΑ, να αντιπαλέψουν και να ανατρέψουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά σχέδια προς όφελος των εργαζομένων».

 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.