!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Β. Οικονόμου: Η δύσκολη αλήθεια για το Βοήθεια στο Σπίτι

από το Γραφείο Τύπου
Με αφορμή το Δελτίο Τύπου των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που ανακοινώθηκε ως απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσαν Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς με... πρώτο υπογράφοντα τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Βασίλη Οικονόμου οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε την πραγματικότητα:

Σύμφωνα με την πρόταση που διατυπώνεται και στην ερώτηση που καταθέσαμε στην Βουλή οι εργαζόμενοι διατηρούν τις θέσεις εργασίας τους με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις που ισχύουν σήμερα .

Οι ωφελούμενοι, εάν υιοθετηθεί η πρότασή μας για διεύρυνση των κριτηρίων, θα συνεχίσουν όλοι ίσως και περισσότεροι να απολαμβάνουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» εάν συνεχίσει ως έχει δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Αυτή είναι η αλήθεια. Το διάδοχο πρόγραμμα όμως μπορεί να διεκδικήσει τις χρηματοδοτήσεις.

Το αίτημα για να δημιουργηθούν κοινωνικές δομές στους Δήμους μας βρίσκει σύμφωνους με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί εκ των προτέρων η βιώσιμη χρηματοδότηση και ότι οι προσλήψεις του προσωπικού με οποιαδήποτε σχέση εργασίας θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και όχι από δομές εξυπηρέτησης πελατειακών συμφερόντων

Οι κοινωνικές συνεταιριστικές εταιρίες για εμάς πρέπει να δημιουργηθούν υπό την αιγίδα των Δήμων, ως κύριων μετόχων μέσω των Νομικών τους Προσώπων και να ενταχθούν σε αυτές οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι και άλλοι άνεργοι εφόσον διασφαλιστεί η μισθοδοσία τους. Εάν κάποιοι αυτό το θεωρούν ιδιωτικοποίηση τους υπενθυμίζουμε ότι οι Δήμοι είναι μονάδες τοπικής αυτοδιοίκησης, ότι είναι δημόσιες μονάδες και φυσικά δεν μπορούν να φάσκουν και να αντιφάσκουν σε αυτά που λένε 

Οι Δήμοι που δεν είναι ιδιωτικές εταιρίες όπως σκοπίμως κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, θα είναι οι κύριοι φορείς μέσω των υφιστάμενων Νομικών τους Προσώπων υλοποίησης του προγράμματος 

Όσοι τάζουν και «κλείνουν το μάτι» στους εργαζόμενους ότι θα «περάσουν» στους Δήμους, κοινώς δηλαδή ότι θα προσληφθούν εκ νέου λένε απλώς ψέματα! Την στιγμή που γίνεται τιτάνιος αγώνας από την Δημοκρατική Αριστερά να μην απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος κάποιοι υπόσχονται 3.500 νέες προσλήψεις! Η Δημοκρατική Αριστερά δεν μοιράζει ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις. Έτσι απλά! 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, έχει επανειλημμένως υποστηρίξει με σειρά παρεμβάσεών του στην Βουλή (Αρ. Πρωτ. 11892/23.12.08, 8247/11.3.08,11333/6.5.08, 2360/24.7.08, 507/28.07.2010 και 8354/12.03.2013) την ανάγκη διατήρησης των υπηρεσιών του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των θέσεων εργασίας που συνεπάγεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα, χωρίς να επιδιώκει ψηφοθηρική ή άλλη αξιοποίηση εκ μέρους του. Απλά πιστεύει ότι η κοινωνική πολιτική πρέπει να ασκείται στοχευμένα και με διαφάνεια για όσους πραγματικά την έχουν ανάγκη, να αξιολογείται και να προσαρμόζεται στις πραγματικές ανάγκες. 
 
Είμαστε ανοικτοί σε κάθε διάλογο στην βάση όμως της αλήθειας και των καθαρών λόγων. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε συζητήσεις ψεύτικων υποσχέσεων και κούφιων ελπίδων που το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να σταματήσουν τελικά τις κοινωνικές δομές και χιλιάδες εργαζόμενοι να βρεθούν στο δρόμο. Η αλήθεια σήμερα είναι μονόδρομος για να μην κλαίνε αύριο πάνω από την χυμένη «καρδάρα με το γάλα» αυτοί που σήμερα ξιφουλκούν. 

Όσοι θέλουν να δυναμιτίσουν τις όποιες κοινωνικές δομές υπάρχουν και την προσπάθεια για ανάπτυξη αποτελεσματικών δομών κοινωνικής προστασίας θα μας βρουν απέναντί τους. Το κοινωνικό κράτος θα εδραιωθεί στην βάση των πραγματικών αναγκών και όχι ρουσφετολογικών και έωλων υποσχέσεων. 
 
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.