!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Στον αέρα οι υπάλληλοι του «Βοήθεια στο σπίτι»


Όπως αναφέρει ο Υπουργός σε ερώτηση του Γ. Ανδριανού μετά από πολλά καταλήγει ότι «δεν προβλέπεται η απασχόληση του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για...
την εξυπηρέτηση των αναγκών άλλου διακριτού προγράμματος, όπως είναι το «Πρόγραμμα κατ' οίκον φροντίδας Συνταξιούχων», ούτε η προτεραιότητα του προσωπικού αυτού έναντι άλλων υποψηφίων»
………………….
Επιπροσθέτως, με το άρθρο 138 παρ. Β του Ν.4052/2012 (ΦΕΚ 41/τ.Α'/1.3.2012) θεσμοθετήθηκε η ανάπτυξη ολοκληρωμένου προγράμματος, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τίτλο «Πρόγραμμα κατ' οίκον φροντίδας Συνταξιούχων», λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου ασφαλιστικών ταμείων κύριας ασφάλισης, ενώ με την αριθμ. Φ.80000/8786/1078/2012 (ΦΕΚ 1240/τ.Β'/11.4.2012 – Διόρθωση σφαλμ. Στο ΦΕΚ 1656/τ.Β'/15.5.2012) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ορίζονται τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής ωφελούμενων για την υλοποίηση του προγράμματος κατ' οίκον φροντίδας συνταξιούχων. Όσο αφορά στο «Πρόγραμμα κατ' οίκον φροντίδας Συνταξιούχων», αρμόδιο να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία είναι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Επισημαίνεται ότι, από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δεν προβλέπεται η απασχόληση του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για την εξυπηρέτηση των αναγκών άλλου διακριτού προγράμματος, όπως είναι το «Πρόγραμμα κατ' οίκον φροντίδας Συνταξιούχων», ούτε η προτεραιότητα του προσωπικού αυτού έναντι άλλων υποψηφίων, σε περίπτωση ανακοίνωσης νέων προσλήψεων από τους φορείς των ΟΤΑ που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό.
Αναφορικά με τις ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών για τη συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», την αδιάλειπτη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους ωφελουμένους και τη διασφάλιση των απασχολούμενων στο Πρόγραμμα, σας παραπέμπουμε στην αριθμ. ΡΜΑ' Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της 8 Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο της οποίας ενημέρωσε την Εθνική Αντιπροσωπεία ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας στην υπ' αριθμ. 1142/5-3-2013 σχετική Επίκαιρη Ερώτηση.
Κατά τα λοιπά, αρμόδιο να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο οποίο κοινοποιείται το παρόν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.