!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒσΣ: Ένα "αποκούμπι" για τους ηλικιωμένους.....

Τρίτη Ηλικία ή αλλιώς "οι άνθρωποι του Φθινοπώρου που με τη σοφία τους μας χαρίζουν την Άνοιξη!


Η Βοήθεια στο Σπίτι και οι εργαζόμενοι σε αυτή, εδώ και 10 και πλέον χρόνια, πασχίζουν και προσφέρουν καθημερινά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους απλόχερα και χωρίς διακρίσεις, τα απαραίτητα εφόδια για την αντιμετώπιση της μοναξιάς, της δυστυχίας, της ανημποριάς, της φτώχειας...... 
Η μοναδική έκφραση ελπίδας και παρηγοριάς, σημαντική βοήθεια για όλους τους ανήμπορους, μοναχικούς ηλικιωμένους ανθρώπους και ΑμεΑ.... 
Η συνέχιση της παροχής αυτής της σημαντικής βοήθειας, αυτόν το δύσκολο καιρό της Κρίσης αποτελεί ΧΡΈΟΣ όλων μας απέναντι στους ανθρώπους που μας γέννησαν, μας μεγάλωσαν, που δούλεψαν σκληρά για να προχωρήσει η Κοινωνία και η ζωή μας.
Οι άνθρωποι της λεγόμενης Τρίτης Ηλικίας είναι το δικό μας παρελθόν και το δικό μας μέλλον.
Είναι εκείνοι με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες χαρές. Που μας δίνουν απλόχερα όσα έμαθαν από τη ζωή, όσα διδάχτηκαν στο μεγάλο σχολείο της εμπειρίας.
Η κούραση, ο κόπος και ο μόχθος των νεανικών τους χρόνων είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η σημερινή κοινωνία, αφού με θυσίες, υπομονή και επιμονή μέσα από πολέμους, ανέχεια και δύσκολες συνθήκες, οικοδόμησαν μια Πατρίδα δυνατή και περισσότερο ευημερούσα.
Τα γηρατειά είναι η εποχή που ο άνθρωπος έχοντας τη σοφία της ζωής, μπορεί να δει τον κόσμο με άλλα μάτια, να χαρεί και να δώσει σημασία σε απλά πράγματα που οι νέοι παραβλέπουν και που δεν έχουν ακόμη την ωριμότητα που χρειάζεται για να τα εκτιμήσουν.
Οι άνθρωποι που αισθάνονται ότι η περασμένη ζωή τους άξιζε και δεν σπαταλήθηκε, νιώθουν εσωτερική πληρότητα, αποδέχονται το γεγονός ότι γέρασαν και αντιδρούν θετικά. Αντιλαμβάνονται όλες αυτές τις δυνατότητες που έχουν και απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα που έχει να τους προσφέρει αυτό το στάδιο της ζωής τους.
Δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς μένουν μόνοι τους, αφού συνήθως τα παιδιά τους δεν βρίσκουν χρόνο να αφιερώσουν σε αυτούς, είτε γιατί τους απασχολούν προβλήματα κυρίως επιβίωσης, είτε γιατί κυνηγούν προσωπικές φιλοδοξίες.
Έτσι μπορούν να χαρούν την πολύτιμη γι αυτούς παροχή φροντίδας, αγάπης, ζεστασιάς που τους προσφέρουν τα "δικά τους παιδιά"... οι εργαζόμενοι της Βοήθειας στο Σπίτι... που με την παρουσία και τη θετική αύρα που τα άτομα αυτά εκπέμπουν, δίνουν αποδεδειγμένα ζωή στους μεγαλύτερους ανθρώπους.
Με τη συνεχή παρουσία μας τους δείχνουμε ότι δεν τους ξεχνάμε και τους χρειαζόμαστε. Είμαστε το ¨αποκούμπι" τους, η παρηγοριά τους. Περιμένουν με ανυπομονησία τη στιγμή που θα πάμε κοντά τους, να τους χαρίσουμε έστω και μία ώρα από τον πολύτιμο χρόνο μας, που γι αυτούς είναι πηγή ελπίδας, παρηγοριάς και απεριόριστης χαράς.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι συναγωνιστές μας στη ζωή με πολυδιάστατη συμμετοχή και αποτελούν πηγή εμπειρίας και γνώσης.
Για μας τους εργαζόμενους της βοήθεια στο Σπίτι αποτελεί ΧΡΈΟΣ  να τους ευγνωμονούμε, να τους τιμούμε και να εργαζόμαστε για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.
Γι αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στη Βοήθεια στο Σπίτι, θα αγωνιστούμε, θα παλέψουμε να τους κρατήσουμε με νύχια και με δόντια, ενάντια στα απαράδεκτα σχέδια της Πολιτείας η οποία σχεδιάζει το ΤΈΛΟΣ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ και σύμφωνα με το "νέο" πρόγραμμα ¨κατ΄οικον φροντίδα συνταξιούχων" που ήδη ξεκίνησε να εφαρμόζει από 1 Οκτωβρίου 2012, πετάει τους μοναχικούς, ανήμπορους, ηλικιωμένους και ΑμεΑ κυριολεκτικά στο δρόμο, έρμαια της μοίρας τους, ευχαριστώντας τους με αυτό τον τρόπο για τα όσα μας πρόσφεραν και μας προσφέρουν..........

"ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.