!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ανοικτή επιστολή των εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

dikepa keratsini ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Συνδημότισσες, Συνδημότες
Οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας (ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ) ζουν μια τραγωδία διαρκείας. Βρίσκονται  σε κατάσταση απόγνωσης και πλήρους εξευτελισμού, γιατί ενώ παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες σε εσάς, είναι απλήρωτοι, εδώ και 12 μήνες !!!!!

Ακόμη και τούτες τις στιγμές, κανείς δεν έχει την ευαισθησία να απαντήσει, έστω και σήμερα, γιατί  οι Δάσκαλοι, που μέχρι το καλοκαίρι λειτουργούσαν τα τμήματά τους και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι ΑΜΕΑ των Προγραμμάτων, με σοβαρότατες παθήσεις, που επιδοτούνται, παραμένουν απλήρωτοι ;
Πλέον στη  ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ έχει μπει ουσιαστικά λουκέτο. Τα πολιτιστικά τμήματα και οι αθλητικοί χώροι είναι άγνωστο πότε και αν θα ανοίξουν με συνέπεια να στερηθείτε υπηρεσίες που δικαιούστε.
Βασική ευθύνη για αυτή την πρωτόγνωρη  κατάσταση έχει ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής, οι κατά καιρούς Πρόεδροι της Επιχείρησης και η Διοίκηση του Δήμου στο σύνολο της. Η Δημοτική Αρχή, επικαλέστηκε υπαρκτά και διαδικαστικά προβλήματα, δεν έκανε τίποτα για να τα αντιμετωπίσει και  δεν  επιχορήγησε την Επιχείρηση, ως  ώφειλε, τον τελευταίο χρόνο, ούτε με ένα Ευρώ.
Συνδημότισσες, Συνδημότες
Η Δημοτική Αρχή με αυτόν τον τρόπο , απαξιώνει τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, ζητά θυσίες εκβιάζοντάς και κοροϊδεύοντάς τους συνεχώς, χωρίς συναίσθηση ευθύνης, οδηγώντας τους στην ανεργία, διαλύοντας παράλληλα και ουσιαστικά τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και κάθε Κοινωνική Παροχή που οφείλει ο Δήμος μας να παρέχει σ’ εσάς.
Η Δημοτική Αρχή, έχοντας την πλήρη ευθύνη για την κατάντια της Επιχείρησης, επιλέγει στην πιο δύσκολη οικονομικά συγκυρία, τώρα που η κοινωνία αγωνίζεται να σταθεί όρθια και  δοκιμάζεται σκληρά από τις πολιτικές των Μνημονίων, να ανέχεται απίστευτα φαινόμενα «νεποτισμού» και να  έχει ως προτεραιότητα το ιδιοτελές συμφέρον της.  
Πρέπει να ξέρετε ότι για πολλούς μήνες, γίναμε μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης και απαράδεκτης κατάστασης, με απίστευτες κατηγορίες για αδιαφάνεια, «μαϊμού» αναθέσεις, ακάλυπτες επιταγές, ύποπτες και περίεργες συναλλαγές και κάθε λογής προσλήψεις ημετέρων «εθελοντών» που εξοφλήθησαν νύχτα !!!!! σε προαύλια σχολείων !!!!!  και γηπέδων !!!!!
Η Δημοτική Αρχή με τον τρόπο που λειτουργεί αποδεικνύεται σύμμαχος  των μνημονιακών πολιτικών  που κυβέρνηση –Ε.Ε. – ΔΝΤ υλοποιούν και θέλουν να τσακίσουν κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα έχει απομείνει και να ιδιωτικοποιήσουν κάθε κοινωνική παροχή.  Η εφαρμογή και η υλοποίηση του Καλλικράτη άλλωστε εκεί οδηγεί.  
Συνδημότισσες, Συνδημότες
Μπροστά  σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για:
• Άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων  των εργαζόμενων στην Επιχείρηση και απρόσκοπτη   καταβολή  της μισθοδοσίας από εδώ και στο εξής. Να χορηγηθεί από την κυβέρνηση έκτακτη επιχορήγηση αποκλειστικά για αυτό το σκοπό.
• Άμεση έναρξη λειτουργίας των αθλητικών χώρων και πολιτιστικών τμημάτων.
• Λύση της Επιχείρησης και μεταφορά των δράσεων και του προσωπικού της στο Δήμο.
• Άμεση καταβολή από το κράτος των παρακρατηθέντων πόρων στην Τοπική Διοίκηση για να εξυπηρετήσουν τις κοινωνικές λειτουργίες των Δήμων και την πληρωμή των εργαζομένων.
• Καταβολή του συνόλου της τακτικής χρηματοδότησης χωρίς τις μειώσεις που επιβάλλει η τρόϊκα.
Συνδημότισσες, Συνδημότες
Ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των Δήμων κινδυνεύει να καταργηθεί από τις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές που οι Δήμαρχοι έχουν αποδεχθεί και υλοποιούν.
 Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  για  ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ έχει γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ
Αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί.
Σηκώστε το ανάστημά σας και υπερασπιστείτε μαζί μας την απρόσκοπτη λειτουργία και τον κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου μας.
Το Δ.Σ

ΠΗΓΗ: ΑΣΚ - ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.