!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Αν. Αντωνέλλη:Χρηματοδότηση του «Βοήθεια στο Σπίτι» ή αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα


Αν. Αντωνέλλη:Χρηματοδότηση του  «Βοήθεια στο Σπίτι» ή αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», Αναστασία Αντωνέλη, έστειλε στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, με κοινοποίηση στους Βουλευτές Νομού Λέσβου, Παύλο Βογιατζή, Γιάννη Ζερδελή και Νίκο Σηφουνάκη, την παρακάτω επιστολή.

Με το υπ’ αριθμ. ΦΕΚ 196/16-10-2012 παρατείνεται μέχρι 31/3/2013 το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» γνωστό και ως Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Με το παρόν έγγραφο μου σας ενημερώνω, για μια ακόμα φορά, ότι το εν λόγω Πρόγραμμα υπολειτουργεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, τουλάχιστον σε ότι αφορά το νησί μας, λόγω μη έγκυρης χρηματοδότησης εκ μέρους σας του Οργανισμού μας, ο οποίος είναι φορέας υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος.
Πιο συγκεκριμένα ο Οργανισμός μας  δεν έχει την κατά Νόμο υποχρέωση να χρηματοδοτεί τις ανάγκες του Προγράμματος, όπως αμοιβές εργαζομένων, κίνηση αυτοκινήτων δομών, φάρμακα κ.λ.π., όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αλλά και αν ακόμα ήθελε, λόγω της κοινωνικής αναγκαιότητας του προγράμματος, να προχωρήσει σε κάποιες δαπάνες προς όφελος των μοναχικών γερόντων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες τους οποίους εξυπηρετεί το Πρόγραμμα, δεν μπορεί να το πράξει λόγω έλλειψης πόρων, αλλά και λόγω δημοσίου λογιστικού (Η έλλειψη χρηματικών πιστώσεων καθιστά ανέφικτη την οριζόμενη από το ΠΔ113/2010 διαδικασία της δέσμευσης ποσών του προϋπολογισμού και την πραγματοποίηση δαπανών).
Συνέπεια των ως άνω, είναι σήμερα να έχουμε εργαζομένους απλήρωτους για διάστημα οκτώ μηνών- πριν από λίγες μέρες λάβαμε επιχορήγηση για μισθούς Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012-, άνθρωποι οικογενειάρχες που δουλεύουν όχι από χόμπι αλλά από ανάγκη. Πολλές φορές δε αναγκάζονται να δανείζονται για να βάλουν βενζίνη προκειμένου να πάνε στις δουλειές τους! Οι δε ωφελούμενοι του προγράμματος, γέροι και άτομα με ειδικές ανάγκες που μένουν στο νησί μας σε μια μεγάλη απόσταση από την πρωτεύουσα του νησιού, αφού το νησί μας έχει σύνολο 72 Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες,  ουσιαστικά αβοήθητοι από άλλες κρατικές δομές, να στερούνται τα οφέλη του εν λόγω προγράμματος αφού δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία δαπάνη όπως φαρμάκων, υγειονομικού υλικού αλλά και καυσίμων για την κίνηση των αυτοκινήτων των δομών,  μιας και ως γνωστόν το δημόσιο λογιστικό απαιτεί την ύπαρξη Βεβαίωσης πίστωσης για να γίνει οποιαδήποτε δαπάνη. Και πιστώσεις δεν έχουμε! Ως εκ τούτου προκύπτει η ανάγκη προκαταβολής των πιστώσεων που αφορούν δαπάνες του προγράμματος ή ειδική νομοθετική ρύθμιση που να δίνει λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται από την εφαρμογή του Ν2362/95 περί Δημοσίου λογιστικού.
Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι η μη έγκυρη καταβολή των χρημάτων εκ μέρους σας, αποτελεί έναν εν δυνάμει κίνδυνο για τον Οργανισμό μας, γιατί δεν μπορούμε να καταβάλουμε ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ, κάτι το οποίο θα σημάνει την στάση όλων των δράσεων και ενεργειών μας- μισθοδοσία υπαλλήλων, σίτιση παιδικών, σίτιση απόρων κ.λ.π- αφού δεν θα μπορούμε να εισπράξουμε ούτε καν αυτήν την κουτσουρεμένη επιχορήγηση από τον Δήμο.
Αξιότιμοι κύριοι,
Κάνω έκκληση για μια ακόμα φορά, αν θέλετε να υπάρχει πράγματι το εν λόγω Πρόγραμμα, παρακαλώ για την ΑΜΕΣΗ επιχορήγηση του Οργανισμού μας με το αναγκαίο ποσόν προκειμένου και δαπάνες να μπορούμε να κάνουμε για την εξυπηρέτηση του Προγράμματος, αλλά και για την πληρωμή των εργαζομένων. Είναι άδικο άνθρωποι να οδηγούνται στην ένδεια και το χρέος ενώ εργάζονται γιατί το Κράτος είναι ασυνεπής στις υποσχέσεις και  υποχρεώσεις του!
Παρακαλούμε για τις δικές σας ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες, πριν θρηνήσουμε και στο νησί μας θύματα λόγω κοινωνικής αναλγησίας του Κράτους.
Έλεος κύριοι! Επιτέλους απαιτούμε να ακούστε την φωνή και των εργαζομένων αλλά και των δημοτών μας!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ.
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ»

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΕΛΗ

LESVOSNEWS.NET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.