!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΣΣ ΚΡΗΤΗΣ



        Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι  την Πέμπτη 31/3/11 και την Παρασκευή 1/4/11 συνέβησαν οι παρακάτω εξελίξεις:

1.     Συνάντηση την Παρασκευή 31/3/11 στο Ηράκλειο, εκπροσώπου  του σωματείου και εργαζομένων, με τον Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας, Θ. Τσέκο, τον υφυπ.εργ. κ.Β.Κεγκέρογλου, εκπρόσωπο της ΕΕΤΑΑ   και τοπικούς φορείς(δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες ) .Ετέθησαν ερωτήματα για την πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ, τα οποία θα απαντηθούν, έγινε υπενθύμιση όλων των αιτημάτων μας και ζητήθηκε από όλους να συμβάλλουν, ο κάθε ένας από την μεριά του, ώστε να λυθεί οριστικά & το πρόβλημα της χρηματοδότησης & το θεσμικό της συνέχισής μας,  μετά το 2012.Υποσχέθηκαν να ασχοληθούν και να μας βοηθήσουν όπου μπορούν. Δόθηκε και υπόμνημα με τα αιτήματά μας, το οποίο προωθήθηκε στο γραφείο της κ.Κατσέλη, ενόψει της συνάντησης των συναρμόδιων Υπουργείων, που έγινε στις 5/4/2011, ειδικά για εμάς και μετά την πίεση της πανελλαδικής κινητοποίησης  στην Αθήνα!!!!!
2.     Το σωματείο μας συμμετείχε στην  διήμερη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 31/3 &1/4/11.Την Πέμπτη έγινε συγκέντρωση  όλων των σωματείων στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:οοπ.μ.Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση των προεδρείων των Σωματείων με τον Υφυπ. κ. Ντόλιο ,η οποία επέβη άκαρπη, καθώς ήταν κάθετος και απόλυτος και δεν άφησε κανένα περιθώριο για τη χρηματοδότηση του προγράμματος από εθνικούς πόρους.

   Αυτό αυτομάτως σήμαινε  δύο πράγματα:


  • Ένα μεγάλο ποσοστό των δομών δε θα επιβίωνε, γιατί ούτως ή άλλως τα χρήματα για όλο το 2011 δε φτάνουν ,αν δε δοθούν εθνικοί πόροι, και γιατί όλες οι δομές δε θα βρουν τον απαιτούμενο αριθμό ανέργων για να συντηρηθούν .

  • Ένα ποσοστό ηλικιωμένων που πράγματι έχουν ανάγκη το πρόγραμμα είναι εκτός ,αφού δεν θα βρουν κάποιο άνεργο & επειδή δηλώνουμε αριθμό εξυπηρετούμενων ,ανάλογα με το προσωπικό. Άρα ξεφεύγουμε εντελώς από την προνοιακή  μορφή του προγράμματος, που ως τώρα ήταν ο κύριος στόχος της δομής.


  •          Τα Σωματεία ,μετά τις εξελίξεις αυτές ,συναποφάσισαν να γίνει κατάληψη του Υπουργείου Εσωτερικών ,ως μοναδική λύση ,ώστε οι αρμόδιοι να κατανοήσουν ότι οι δομές χρειάζονται χρηματοδότηση και ουσιαστική στήριξη και πρέπει επιτέλους να έχουν την αρωγή του Κράτους, αντί να σέρνονται πίσω από το κάθε μέτρο στήριξης της Ε.Ε & τέλος να μετατραπούν από προγράμματα  σε Κοινωνικές Υπηρεσίες των δήμων.
              Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, και αφού κατέφθασαν και τα ματ για  να υπερασπίσουν το Κράτος από τους <<εχθρούς>>, Κοιν. λειτουργούς, Κοινωνιολόγους, Ψυχολόγους, Νοσηλευτές, Οικ.Βοηθούς, κ.τ.λ.,ο κ. Ντόλιος  ζήτησε ένα δεύτερο ραντεβού, όπου υποσχέθηκε ότι κατά 90% θα δοθεί χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, αφού όμως γίνει μια πρώτη συνάντηση με τα συναρμόδια Υπουργεία. Το ραντεβού ορίστηκε για την Τρίτη 5 Απριλίου, με τα Υπουργεία Εργασίας, Οικονομίας, και Εσωτερικών .
               Την Παρασκευή 1/4/11 ,τα σωματεία Αθηνών, Λέσβου, Λευκάδας, Κρήτης, και Καρδίτσας πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με τα εξής Υπουργεία:

    1.     Υπουργείο Οικονομικών και μετά από παραπομπή στο Οικονομίας, όπου κλείσαμε ραντεβού με τον Υφυπ. Οικονομίας κ. Π.Ρήγα. Αφήσαμε υπόμνημα και έγινε ενημέρωση για τη συνάντηση της Τρίτης.
    2.     Υπουργείο Εργασίας:  συνάντηση με συνεργάτη του κ. Κύρκογλου. Ενημέρωση των αρμοδίων για τις πρόσφατες εξελίξεις και το επικείμενο ραντεβού.
    3.     Υπουργείο Απασχόλησης: Έγιναν διευκρινίσεις επί  της πρόσκλησης.

       Την Τρίτη 5 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου Αττικής και Βοιωτίας με τον υφυπουργό Οικονομίας, σχετικά με τη κάλυψη του βσσ από εθνικούς πόρους. Σύμφωνα λοιπόν, με όσα είπε ο υφυπ. κ. Ρήγας, προηγήθηκε συνάντηση, με τον κ. Ντόλιο και την Υπουργό Εργασίας και αποφασίστηκε να βγει άμεσα εγκύκλειος, η οποία θα αναφέρει την οικονομική κάλυψη των εργαζομένων, απο 1/1/2011 μέχρι την ένταξη στο ΕΣΠΑ.Ο φορέας υλοποίησης θα μπορεί να καταθέτει αίτηση στην ΔΙΣΑ (Περιφέρεια που ανήκει ο εκάστοτε φορέας) για την εκταμίευση των χρημάτων, κατά κάποιο τρόπο, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Στην πορεία, και με την ένταξη στο ΕΣΠΑ,(επίσημα προβλέπεται κατά τον Σεπτέμβρη), θα καλυφθούν οι ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ που δεν έχουν άνεργο, από εθνικούς πόρους. Ωστόσο είναι σημαντικό, οι δομές να βρουν, όσους περισσότερους ανέργους μπορούν, γιατί τα χρήματα που θα αποκομίσουμε από την Ευρωπαϊκή  Ένωση, πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν , για τη λειτουργία των δομών, το 2012.
      Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με το Εσωτερικών και το Εργασίας. Ήταν μια καλή συνάντηση και υπήρχε θετικό κλίμα.
    ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΒΟΗΘΗΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
    Με εκτίμηση
    Για ΔΣ
              Η πρόεδρος                                                               Η γραμματέας 
         Μπαγκέρη Ειρήνη                                                    Πανούση Αναστασία

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.