!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κ. Ασκούνης: Κατεβάζουμε ρολά από τη Δευτέρα -αποφασισμένοι να παραιτηθούμε αν δεν υποχωρήσει η κυβέρνηση


askounis01


Αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και σε ακραίες κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι δήμαρχοι της χώρας σε περίπτωση που δε γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα που θα καταθέσουν στη Βουλή.
Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην έκτακτη Συνέλευση της  ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Όπως υπογράμμισε  σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τα αιτήματα που θα καταθέσουν,  θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ προκειμένου να εκτιμήσει τα δεδομένα την ερχόμενη Τετάρτη και να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε εκδηλώσεις ακραίας μορφής κινητοποιήσεων, όπως είναι οι παραιτήσεις δημοτικών συμβουλίων. Ο Κ. Ασκούνης αναφερόμενος στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και ειδικότερα στο παρατηρητήριο, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε μια αυστηρή μορφή επιτροπείας της αυτοδιοίκησης. «Αν θέλει η κυβέρνηση μπορεί να τοποθετήσει 325 επιτρόπους στους δήμους» και οι δήμαρχοι να πάνε στα σπίτια τους σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εισηγείται την απόσυρση από το νομοσχέδιο των άρθρων που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να αξιολογηθεί από ανεξάρτητη αξιόπιστη αρχή μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη το σύνολο των υπηρεσιών της κεντρικής και τοπικής αυτοδιοίκησης, να αναπτυχθεί ένα σύστημα δημοτικής κινητικότητας και να υπάρξει άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να ενημερωθούν από τον ίδιο πώς και με ποιο τρόπο αντιλαμβάνεται το ρόλο των δημάρχων.
Η εισήγηση είναι να προχωρήσουν σε αναστολή λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι τη Τετάρτη. (Οι τουριστικοί δήμοι θα αποφασίσουν οι ίδιοι για τις υπηρεσίες που θα κλείσουν, ενώ  ανοικτές θα μείνουν οι κοινωνικές και προνοιακές  δομές). Τη Τετάρτη προτείνεται πραγματοποιηθεί συγκέντρωση  και πορεία στη Βουλή όπου και θα κατατεθεί ψήφισμα. Αμέσως μετρά θα συνεδριάσει το  ΔΣ της ΚΕΔΕ για εκτίμηση της κατάσταση  και να αποφασίσει αν θα προχωρήσει  σε ακραίες μορφές αντίδρασης όπως είναι η παραίτηση όλων των  δημοτικών συμβουλίων.
«Οι σχολικοί φυλακές και οι Δημοτικοί αστυνόμοι είναι  απαραίτητοι», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και εξέφρασε την διαφωνία του ως προς τα κριτήρια με τα οποία προχώρησε η κυβέρνηση στην απόφαση να τους θέσει σε διαθεσιμότητα. Ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι είναι δυσανάλογο το βάρος που σηκώνει η τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς το προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα απ” αυτή αναλογεί στο 50 % του συνόλου. Και αυτό  τη στιγμή που η αυτοδιοίκηση έχει το 12% των εργαζομένων στου συνόλου της διοίκησης.

 localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.