!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

'Αλμα οπισθοδρόμησης τα νέα μέτρα...

(ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" - 28.7.2013)

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο θεσμός που καταξιώθηκε ως το πιο φιλόξενο καταφύγιο των πολιτών, χωρίς διακρίσεις ή εξαιρέσεις και ως ο πιο αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος δεν αποτελεί πλέον απλώς το στόχο μιας πολιτικής. Εξελίχτηκε σε εξιλαστήριο θύμα. Εχει μετατραπεί σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», στην οπρία κάποιοι πιστεύουν ότι θα εξαγνίσουν ή θα ξορκίσουν το φαύλο παρελθόν και τις αδυναμίες -ή και ατολμία- ενός συγκεντρωτικού συστήματος κεντρικής διοίκησης να συγκρουστεί με συμφέροντα και συντεχνίες προκειμένου να εξαλείψει παθογένειες και στρεβλώσεις ώστε να επαναφέρει στις ράγες το... εκτροχιασμένο τρένο.
Η επίθεση ξεκίνησε με τη στραγγαλιστική μείωση των πόρων που ξεπέρασε το 60% και φτάσαμε στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων. Το σημαντικότερο πλήγμα έρχεται από την καθιέρωση του Παρατηρητηρίου, που καταργεί κάθε έννοια αυτοτέλειας και αυτονομίας των δήμων, αγνοώντας προκλητικά τη συνταγματική νομιμότητα. Απέναντι σ' αυτά, και σε πολλά άλλα που ενδεχομένως σχεδιάζονται στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης οι αιρετοί δεν μπορούν να μείνουν παθητικοί δέκτες πολύ περισσότερο χειροκροτητές πολιτικών που οδηγούν στην πλήρη απαξίωση των δήμων. Μέχρι σήμερα στείλαμε ηχηρά μηνύματα στην κεντρική διοίκηση, που δυστυχώς αγνοήθηκαν. Αλλη επιλογή δεν υπήρχε πλέον από το να προχωρήσουμε σε δυναμικότερες αντιδράσεις όπως η υπογραφή κειμένου για ομαδική παραίτηση δημάρχων.
Δεν πρόκειται για επικοινωνιακή «φούσκα», όπως επιχειρούν κάποιοι να την παρουσιάσουν. Είναι μια κίνηση που πρέπει και θα αποκτήσει πανελλήνια δυναμική, για το συμβολισμό και την ουσία της. Είναι μια ύστατη έκφραση διαφύλαξης της αξιοπρέπειας της Τ.Α. η οποία με τις αντισυνταγματικές, αντιαυτοδιοικητικές και αντιευρωπαϊκές ρυθμίσεις αλλεπάλληλων νομοθετημάτων δέχεται εξουθενωτικά και ταπεινωτικά πλήγματα μέχρις αφανισμού.Είναι μια πολιτική και κοινωνική πράξη ευθύνης, που διατρανώνει την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη διαφύλαξη της αποστολής της Τ.Α. στην κοινωνία. Οχι γιατί θίγονται εγωισμοί και εξουσιομανείς φιλοδοξίες δημάρχων, αλλά γιατί αρνούμαστε να υπηρετήσουμε έναν αποδεκατισμένο, απονευρωμένο και αποψιλωμένο από αρμοδιότητες θεσμό. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας, τους οποίους αρνούμαστε να προδώσουμε ή να εμπαίξουμε.
Για να ανατραπεί o δικός μας μονόδρομος η λύση είναι μια: η Πολιτεία να μπει στο μονόδρομο της άμεσης απόσυρσης των διατάξεων του πολυνόμου και κάθε μέτρου που συνιστούν τραγικό άλμα οπισθοδρόμησης.
 
 ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, προέδρου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας μέλους του δ.σ. της ΚΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.