!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΣΚΛΕ - (ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ)

Η κατάργηση 39 οργανικών θέσεων Κοινωνικής Εργασίας και η διαθεσιμότητα των συναδέλφων κοινωνικών λειτουργών, από τα Τεχνικά Λύκεια , σύμφωνα με το σχέδιο που διέρρευσε από το υπουργείο Παιδείας νωρίτερα το απόγευμα, αποτελεί άλλο ένα βάναυσο χτύπημα της Κυβέρνησης σε βάρος του κλάδου μας αλλά και της Ελληνικής Κοινωνίας. Άλλη μια απόδειξη οτι οι έχοντες τα ηνία της διακυβέρνησης αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους οχι σαν ΖΩΕΣ, αλλά σαν απλούς αριθμούς που δίνονται για την ικανοποίηση της Task Force και οτι δεν αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα ενός κράτους δικαίου και πρόνοιας που θα προέρχεται από τον Λαό και θα στηρίζει όλο τον Λαό.
Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια μια διαρκούς υποβάθμισης του κλάδου σε μια εποχή οπού οι κοινωνικές ανισότητες , ο κοινωνικός αποκλεισμός και η φτώχεια οξύνονται. Αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα της Κατάργησης του τμήματος του ΤΕΙ Πάτρας, της αποδυνάμωσης, υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των Προνοιακών Φορέων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων, των Περιφερειών και των Νοσοκομείων, στην αβεβαιότητα της συνέχισης του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι που απασχολεί 4.000 εργαζόμενους και εξυπηρετεί περίπου 130.000 συμπολίτες μας.
Στην ίδια αλυσίδα είναι και κινήσεις όπως η περικοπές προνοιακών και πολυτεκνικών επιδομάτων, επιδομάτων ανεργίας και η καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της '' ανάπτυξης'' που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση.
Σαν Κοινωνικοί Λειτουργοί για αλλη μια φορά δηλώνουμε απερίφραστα οτι αντιστεκόμαστε και διαφωνούμε με κάθε τέτοια κίνηση που υποβαθμίζει τον ρόλο μας, οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση τους συναδέλφους μας αλλά και μειώνει δραματικά την ποιότητα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.
Η Κοινωνική Πολιτική δεν είναι πολυτέλεια.
Η Κοινωνική Πολιτική είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ της σημερινής εποχής για όλους τους πολίτες.
 ΣΚΛΕ - (ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.