!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Και από την Καλλιθέα παρελθόν οι ΚΟΙΝΣΕΠ ;


d.s. kallitheas - sima newsta
Εκτός παιδικών σταθμών Δήμου Καλλιθέας κινδυνεύουν να βρεθούν 29  πρώην εργαζόμενοι του Οργανισμού παιδικής αγωγής και άθλησης «Γιάννης Γάλλος», οι οποίοι προχώρησαν στη σύσταση της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης «Ιφιγένεια», μετά από πρόταση της διοίκησης του νομικού προσώπου, προκειμένου να εξακολουθήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.
Όπως κατήγγειλε η εκπρόσωπος των εργαζομένων κυρία  Βούλγαρη σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η ΚΟΙΝΣΕΠ «Ιφιγένεια» με πρότρυνση της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου ,  συμμετείχε στο σχετικό  διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό, μη πληρώντας ωστόσο  κάποιους όρους, που σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του νομικού προσώπου, ήταν καθαρά «τυπικοί» και θα έπρεπε να τους… προσπεράσουν.
«Λόγω απειρίας μας,  εμπιστευτήκαμε τα λόγια τους» ανέφερε και πρόσθεσε ότι την ημέρα του διαγωνισμού εμφανίστηκε ανταγωνιστής ιδιώτης που πληρούσε όλους εκείνους τους επιπλέον τυπικούς όρους, που τους είχαν συμβουλεύσει να» προσπεράσουν».
Η αντίδραση των εργαζομένων,  εκείνη την στιγμή , ήταν να υποβάλλουν ένσταση για τη σύσταση της επιτροπής του διαγωνισμού, που έγινε χωρίς κλήρωση, και αποτελείτο από τον Πρόεδρο και μέλη του νομικού προσώπου. Και κατήγγειλε ότι «η ένσταση απορρίφθηκε από την ίδια επιτροπή διαγωνισμού και όχι από επιτροπή ενστάσεων, όπως ορίζει  ο νόμος. Δηλαδή τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που αποφασίζουν στις 3/9/2014 ότι πρέπει να αποκλειστούμε από το διαγωνισμό, εξετάζουν και απορρίπτουν την ένσταση της εταιρείας μας στις 10/9/2014» υπογράμμισε.
Απευθυνόμενη στο Δημοτικό Συμβούλιο η εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΣΕΠ , είπε , «ττάσαμε λοιπόν στο σημείο, ενώ διαθέτουμε την απαραίτητη εμπειρία να είμαστε εκτός. Γνωρίζουμε ότι οι μόνιμοι εργαζόμενοι, μαζί με τις 32 εγκεκριμένες συμβάσεις που θα προκηρυχθούν, μπορούν να καλύψουν τα κενά στους παιδικούς σταθμούς χωρίς διαγωνισμό».Για τον λόγο αυτό ζήτησε  να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και « να απορροφηθούμε, αν γίνεται, με τις 32 αυτές συμβάσεις του ΕΣΠΑ ή οποιεσδήποτε άλλες συμβάσεις μας καλύπτουν, λόγω εμπειρίας μας». Πέραν της εμπειρίας τους επικαλέστηκε και την εντοπιότητα , λέοντας : « Ήρθαμε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι είμαστε παιδιά της Καλλιθέας, εργαζόμαστε στο Δήμο Καλλιθέας, είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι οι παιδικοί σταθμοί και ζητάμε από εσάς να μας δώσετε λύση».
Από την πλευρά της διοίκησης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , Αναστάσιος Γαϊτάνης, διαφώνησε με τη συζήτηση του θέματος τη δεδομένη στιγμή, εξηγώντας ότι ο Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και ‘Αθλησης «Γιάννης Γάλλος» δεν έχει ακόμα διοίκηση. Πρότεινε λοιπόν να οριστεί πρώτα η διοίκηση του νομικού προσώπου, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, και εν συνεχεία να γίνει σχετική συζήτηση τόσο στη διοίκηση του νομικού προσώπου, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

                   Κάρναβος
Η διοίκηση αντιμετωπίζει το θέμα με ευαισθησία, διαβεβαίωσε τέλος ο Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος. «Ξέρουμε – είπε- ότι ήσασταν κοντά στα παιδιά όλα αυτά, τα δύο χρόνια, ξέρουμε ότι κάνατε καλό έργο. Έχουμε μια εικόνα γι’ αυτό. Όμως, δώστε μας ελάχιστο χρονικό διάστημα, να εγκαταστήσουμε στο ακριβώς επόμενο θέμα διοίκηση. Από Δευτέρα να μελετήσει όλες τις πτυχές του θέματος  και των αποφάσεων σε συνεργασία με τους νομικούς». Επανάλαβε λοιπόν ότι η διοίκηση δεν είναι έτοιμη να συζητήσει σήμερα το θέμα, διαβεβαιώνοντας ότι αν χρειαστεί θα γίνει ακόμα και έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με τον καλύτερο τρόπο.
Δήλωσε τέλος ότι αν και πιστεύει στους κοινωνικούς συνεταιρισμούς, δεν πιστεύει στους καταναγκαστικούς συνεταιρισμούς και τόνισε ότι τα νέα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, που θα προκύψουν, θα πρέπει να δώσουν μεγάλη μάχη, ώστε οι Δήμοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα, να προσλάβουν εργαζομένους σε πραγματικές θέσεις εργασίας, και με διαδικασίες ΑΣΕΠ.


http://newsta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.