!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

5 μήνες απλήρωτοι στο ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ στο Δήμο Παγγαίου


DSCN4933
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η  ενημερωτική συνάντηση της ηγεσίας  του δήμου Παγγαίου με τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο δημαρχείο.
Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Φροντίδα και Προσχολική Αγωγή Δήμου Παγγαίου», Χρήστος Μποσμπότης, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Γιώργος Καλλινικίδης και η αντιδήμαρχος Αποστολία Δημητρακούδη, με τους εργαζομένους να επισημαίνουν τα βασικά προβλήματα που «πολύπαθου» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε προγράμματος, με κυριότερο όλων, την ύπαρξη του πεντάμηνου «κενού» στην καταβολή των δεδουλευμένων.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τη Δημοτική Αρχή τη δρομολόγηση άμεσων λύσεων για το σημαντικό αυτό οικονομικό ζήτημα που αποτελεί και βασικό «αγκάθι» του προγράμματος, με τον δήμαρχο Παγγαίου να αναφέρεται στην καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας από μέρους της Διοίκησης του Δήμου και του ΝΠΔΔ ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα των πληρωμών, ενώ επεσήμανε και τον κύκλο επαφών που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.), εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την άμεση επίλυση του φλέγοντος αυτού ζητήματος, παρά τη γενικευμένη αβεβαιότητα για τη χρηματοδότηση και το μέλλον του θεσμού.
Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε την ανάγκη «θωράκισης» της αγαστής συνεργασίας του δήμου Παγγαίου με τους εργαζομένους του προγράμματος και παράλληλα ανέφερε τη σημασία της από κοινού προσπάθειας για την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων και όσων κατά καιρούς ανακύπτουν. Στη συνέχεια, οι παριστάμενοι εργαζόμενοι έθεσαν ζητήματα που απασχολούν τις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων, μεταξύ των οποίων, θέματα διαχείρισης καθώς και νέες δράσεις, πάντοτε με γνώμονα την κοινωνική προστασία και την παροχή συστηματικής και οργανωμένης πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας στα ηλικιωμένα άτομα και σε  άτομα με ειδικές ανάγκες.
Εν ολίγης, έγινε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση, με τη Δημοτική Αρχή να επισημαίνει την ιδιαίτερη βαρύτητα του έργου των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», χαρακτηρίζοντάς το ως μια από τις πιο βασικές «κινητήριες» δυνάμεις των κοινωνικών δομών που λειτουργούν στον δήμο Παγγαίου.


http://newsta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.