!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ 03/04/2014

Διεκδικούν φροντίδα για 200.000 ηλικιωμένους και παιδιά έως το 2022 

Σε τεντωμένο σχοινί κινούνται πλέον τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιεί η τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς τόσο το “Βοήθεια στο Σπίτι” όσο και οι βρεφικοί παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) έχουν διάρκεια ζωής μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.
 Στόχος των δήμων πάντως είναι να διασφαλίσουν άμεσα τη συνέχιση της λειτουργίας τους μέσω του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν στον αέρα περισσότεροι από 200.000 ωφελούμενοι πανελλαδικά.
Σε ό,τι αφορά το “Βοήθεια στο Σπίτι”, μέχρι στιγμής φροντίδα και ιατρική περίθαλψη δέχονται περισσότεροι από 80.000 ανήμποροι ηλικιωμένοι σε όλη τη χώρα έπειτα από τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, με την οποία διασφαλίστηκε η συνέχιση του προγράμματος έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο οι δήμοι σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας στοχεύουν να προωθήσουν από το καλοκαίρι και μετά την αναβάθμιση του προγράμματος. Αυτό, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, πρόκειται να γίνει με το έτερο πρόγραμμα “Κατ’ οίκον Βοήθεια”, το οποίο θα προσφέρει περίθαλψη και σε συνταξιούχους αλλά και σε κατάκοιτους ηλικιωμένους. “Με τη διεύρυνση του προγράμματος αυτού θα εξυπηρετούνται στο μέλλον περισσότεροι από 120.000 ηλικιωμένοι σε όλη τη χώρα, ενώ με την απορρόφηση κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ διασφαλίζονται τόσο η συνέχιση λειτουργίας του μέχρι το 2022 όσο και οι θέσεις εργασίας 3.500 εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες μέσω του προγράμματος”, τόνισε ο κ. Δανιηλίδης.
Ειδικότερα το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με τρία επιμέρους προγράμματα, το “Κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων”, που αφορά την παροχή υπηρεσιών στους συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του δημοσίου, το “Κατ’ οίκον κοινωνική φροντίδα”, το οποίο θεσμοθετείται για πρώτη φορά και αποσκοπεί στη διασφάλιση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων στην κατοικία τους, και το “Κατ’ οίκον νοσηλεία”, που θεσμοθετείται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.
“Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένη με κάθε τρόπο να διασφαλίσει τη συνέχιση όλων των κοινωνικών προγραμμάτων των δήμων μέσω του νέου ΕΣΠΑ, από το οποίο θα ανακουφίσει 100.000 ηλικιωμένους και άλλα 100.000 παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές, όπως οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ”, επισήμανε ο πρόεδρος της επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ερώτηση στη Βουλή για τους εργαζόμενους στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι λόγω της υποχρηματοδότησης του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. και εθνικούς πόρους προγράμματος υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και στη στελέχωση και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως αναφέρουν οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Νίκος Μωραΐτης και Διαμάντω Μανωλάκου, ενώ έπρεπε να καλύπτει πανελλαδικά περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους (βαριά ανάπηρους, υπερήλικες, ηλικιωμένα ζευγάρια, μοναχικά άτομα κ.λπ.), λόγω της υποστελέχωσης απευθύνεται μόνον σε 100.000 ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ παρέχοντας τις στοιχειώδεις υπηρεσίες.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη, γι’ αυτό πρέπει χωρίς καθυστερήσεις να εξασφαλίσει την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” και την απρόσκοπτη μηνιαία καταβολή των μισθών τους.
 


http://www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.