!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Στα δικαστήρια προσφεύγει η ΚΕΔΕ


Στα δικαστήρια προσφεύγει η ΚΕΔΕ
Με θεσμικούς τρόπους (προσφυγή στη δικαιοσύνη) και συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Ασκούνης, από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου που διεξάγεται σήμερα (Δευτέρα), προανήγγειλε την επόμενη μέρα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  
Οι προτάσεις προς τους συνέδρους συνοψίζονται στα παρακάτω:
«Προσφυγή στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου.
Σύσκεψη στην Αθήνα όλων των Ενώσεων των Δήμων των χωρών της Νότιας Ευρώπης με θέμα σχετικά με το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την περίοδο της κρίσης.
Πανελλαδική κινητοποίηση όλων των αιρετών πριν την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από την Βουλή με συγκέντρωση στη Βουλή. Την ημέρα αυτή οι βουλευτές και η Κυβέρνηση θα ακούσουν τη μεγάλη φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για να απαιτήσουμε τη συνέχιση της χρηματοδότησης των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών για τα έτη 2013 και 2014, όπως και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», μαζί με τους γονείς και τους ωφελούμενους, αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος αυτεπιστασία.
Έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου με τις θέσεις της ΚΕΔΕ.
Συνεντεύξεις Τύπου σε όλες τις έδρες των Νομών και συγκεντρώσεις των αιρετών και πολιτών στις έδρες των Περιφερειών μετά από πρόσκληση των αντίστοιχων ΠΕΔ».
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η πλήρης κατάρρευση του κεντρικού μηχανισμού του Κράτους δυσκολεύει εξαιρετικά τη λειτουργία μας και, σε συνδυασμό με τις σκληρές και απαξιωτικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσεις της Κυβέρνησης, έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα σε όλους ανεξαιρέτως τους αιρετούς. Η κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στους συναδέλφους είναι οριακή.
Στη δύσκολη αυτή συγκυρία επιβάλλεται να λειτουργήσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, να πάρουμε τις κατάλληλες και ώριμες αποφάσεις, προκειμένου να υπερασπιστούμε το θεσμό, να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των πόλεων και να κρατήσουμε «ανοικτό» το δίχτυ κοινωνικής προστασίας των ευαίσθητων και αδύναμων ομάδων των τοπικών μας κοινωνιών διαφυλάττοντας την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη».
Ο κ. Ασκούνης αναφέρθηκε στο «παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας» μιλώντας για παραβίαση του άρθρου 102 του Συντάγματος: «Αποκορύφωμα είναι η Πράξη Νομοθετικού Περιερχομένου για το κατ’ επίφαση «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» που εισάγει την πλήρη επιτροπεία των Δήμων και έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τις Συνταγματικές διατάξεις για τη Διοικητική και Οικονομική Αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με πρόσχημα λοιπόν τον έλεγχο της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των Ο.Τ.Α. οδηγούμαστε στην παραβίαση του άρθρου 102 του Συντάγματος, για τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, αλλά και της ουσίας του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας.
Ίσως πολλούς ενόχλησε η θέση μας για το θέμα της επιτροπείας, ενός κατεξοχήν μνημονιακού μέτρου. Όπως και η απόφασή μας να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, στο Συμβούλιο της Ευρώπης καταγγέλλοντας την κατάργηση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Τοπικής Αυτονομίας, που έχει ψηφίσει η χώρα μας».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κάλεσε επίσης, τους αιρετούς, να μην υπογράψουν καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης εργαζομένων.
«Η στάση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και των αιρετών στο θέμα της διαθεσιμότητας αποτελεί κορυφαία πολιτική πράξη. Είναι προφανές ότι αυτό ενόχλησε πολλούς».
Τέλος, αναφερόμενος στα βασικά αιτήματα των δημάρχων όπως αυτά διαμορφώνονται μέσω του συλλογικού οργάνου που είναι η ΚΕΔΕ, ο κ. Ασκούνης υπογράμμισε: «βασικό αίτημα παραμένει η απόδοση των 300 εκατ. € του 2012, που αφορά πόρους από παρελθόντα οικονομικά έτη με βάση τον Ν. 4047/2012 που ψηφίστηκε το Μάρτιο επί Υπουργίας Σαχινίδη. Για το θέμα αυτό υπήρξε συμφωνία με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος κατά τη συνάντησή μας στις 11 Σεπτεμβρίου δεσμεύτηκε να αποδοθούν αυτοί οι πόροι αμέσως μετά από την καταβολή της δόσης των 31,5 δις €. Η ΚΕΔΕ διεκδικεί την απόδοση της πληρωμής των προνοιακών επιδομάτων Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2011, της μεταφοράς των μαθητών, των μισθωμάτων σχολικών κτιρίων 2011 συνολικού ύψους 185 εκατ. € που πληρώθηκαν από τους ΚΑΠ του 2012». Μάλιστα σύμφωνα με τη ΚΕΔΕ «η απόδοση των πόρων αυτών είναι θέμα αρχής» και «δεν το διαπραγματευόμαστε».

Αναρτήθηκε από attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.