!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Έκτακτο Συνέδριο ΚΕΔΕ: Οι τοποθετήσεις των συνέδρων

 


Συνεχίζεται στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει τη στάση των δημάρχων και τις περαιτέρω κινητοποιήσεις του ενάντια στο μνημόνιο 3 και στον Προϋπολογισμό 2013, που όπως λένε καταδικάζουν την Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Η aftodioikisi.gr παρουσιάζει ορισμένες τις εισηγήσεις κάποιων συνέδρων-δημάρχων:


Γεωργία Μαραγκού, σύμβουλος του Ελεγκτικού,
πρόεδρος Ελεγκτικής Επιτροπής Οικονομικών
των ΟΤΑ: Δε βοηθηθήκατε στους ελέγχους
«Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την πλευρά της οικονομικής διαχείρισης είναι αδικημένο... Δεν μπορείς ουσιαστικά να συγκρίνεις το πώς γινόταν η οικονομική διαχείριση στο Δημόσιο και πώς ακριβώς γίνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς το λογιστικό των ΟΤΑ στηρίζεται σε ένα βασιλικό διάταγμα του '59».
»Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, συμπεριλαμβανομένου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, λειτουργούσαν με κατασταλτικούς ελέγχους όχι επίκαιρους και εγώ πιστεύω ότι δε βοηθηθήκατε αποτελεσματικά στο κομμάτι των ελέγχων, στο να γίνουν οι βελτιωτικές εκείνες κινήσεις που έπρεπε να γίνουν στην οικονομική διαχείριση των ΟΤΑ».

Κομήτσας, δήμαρχος Κιλελέρ, ΠΕΔάρχης
Θεσσαλίας: Ανίκανος ο Μανιτάκης,
να μπει το κράτος στο Παρατηρητήριο
«Είμαστε λοιπόν σε μία φάση κρίσιμη και οι Δήμοι μας έχουν αποδιοργανωθεί, γιατί οι εργαζόμενοι, λόγω της ανικανότητας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προετοιμάσει τις μετατάξεις εγκαίρως, βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις και είναι δικαιολογημένη η αβεβαιότητα και ο κίνδυνος που αισθάνονται να χάσουν την δουλειά τους και να είναι κακόπιστοι έναντι της ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που εκ των υστέρων λέει ότι δεν θα φύγει κανένας και ότι θα μεταταγούν...
»Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με το Παρατηρητήριο. Όμως, η Πολιτεία, μέχρι σήμερα ουδέποτε ήταν συνεπής στις εγγραφές που έκανε για τους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Άλλα έγραφαν και κατά βούληση μας έδιναν. Εμείς όμως, τους προϋπολογισμούς μας τους κάναμε συνεπείς με αυτά που είχαμε να αναμένουμε από τους προϋπολογισμούς που ψηφιζόταν στην Βουλή. Γιατί λοιπόν εμείς να είμαστε υπό επιτήρηση;...
»Εγώ πιστεύω ότι υπό επιτήρηση και αυστηρή, πρέπει να μπει συνολικά το κράτος και το βλέπουμε ότι οι Δήμοι, παρότι μειώνονται οι πόροι, μειώνουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ το κράτος τις αυξάνει. 11% μείωση εμείς σε ένα χρόνο, 32% αύξηση το κράτος. Ποιοι θέλουν λοιπόν Παρατηρητήριο και επιτήρηση; Η απαξίωση, η ταπείνωση, η περιφρόνηση των αιρετών, είναι γεγονός».

Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος Καλαμάτας,
ΠΕΔάρχης Πελ/νήσου: Γινόμαστε Υποδιοίκηση,
θα προστατεύσουμε τους υπαλλήλους μας
«Είναι δύσκολη και κρίσιμη η κατάσταση για την Αυτοδιοίκηση. Δεν αρκούν μόνο τα οικονομικά προβλήματα τα οποία έχουμε, με την μείωση των πόρων και συνακόλουθα με την ένταση των κοινωνικών προβλημάτων, που έχουν οδηγήσει σε διαλυτικά κοινωνικά φαινόμενα. Υπάρχει και η θεσμική κρίση. Πορευόμαστε σε ένα πουκάμισο αδειανό όσον αφορά στην Αυτοδιοίκηση. Γινόμαστε εκπρόσωποι του κράτους σιγά - σιγά. Γινόμαστε Διοίκηση ή καλύτερα Υποδιοίκηση σε επίπεδο δήμων, όπως προσφυώς είχε πει ένας συνάδελφος.
»Αυτές οι οριζόντιες περικοπές, που τις έχουμε με ένταση καταγγείλει στο παρελθόν, δεν μπορεί να συνεχίζονται. Δεν μπορεί ο δήμαρχος να μην προστατεύσει τους υπαλλήλους του. Δεν είναι θέμα το πώς θα σταθεί στην κοινωνία. Έχουμε πάρει πολλές φορές μέτρα και αποφάσεις, τα οποία δεν είναι έτσι και τόσο κοινωνικά αποδεκτά. Υπάρχει και ηθικό ζήτημα. Αν δεν προστατεύσει, αν δεν βοηθήσει τους εργαζόμενους ο φυσικός τους προϊστάμενος που είναι ο δήμαρχος, τότε ποιος θα το κάνει;
»Είναι ένα μέτρο χωρίς προγραμματισμό, είναι ένα μέτρο το οποίο θα δημιουργήσει προβλήματα και εντάσεις. Δεν θα σταματήσουν οι εντάσεις, αν δεν βρεθούν εκείνες οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος».

Θέμης Μπαλασόπουλος, πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ:
Κοινό μέτωπο με δημάρχους ενάντια
στη διαθεσιμότητα - απολύσεις
«Αυτή την περίοδο η πλειοψηφία των αιρετών είναι και συναγωνιστές στη μάχη που δίνουμε για να αποτρέψουμε, όχι μόνο να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζόμενου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά αυτό που έρχεται πολύ γρήγορα και είναι οικονομική, θεσμική και λειτουργική κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
»Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πάνω από 25 μέρες αγωνίζονται όχι για να μην απολυθούν, αλλά για να μην κλείσουν οριστικά οι Δήμοι. Εσείς έχετε ένα πλεονέκτημα. Την δυναμική και την αποφασιστικότητα του κλάδου μας, που μέχρι σήμερα δεν την έχετε χρησιμοποιήσει.
»Λοιπόν, πρέπει να τους αναγκάσουμε τα μέτρα να τα πάρουν πίσω. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι. Πρέπει και εσείς να δηλώσετε τη δική σας αποφασιστικότητα. Χωρίς την κοινή μας δράση, εργαζόμενοι, πολίτες και αιρετοί, το έχουμε χάσει το παιχνίδι.
Αφήστε στην άκρη αυτούς που θέλουν να εφαρμόσουν τις πολιτικές των μνημονίων εις βάρος των πολιτικών γιατί δήθεν είναι ο νόμος του κράτους. Εμείς έχουμε υποχρέωση να ανατρέψουμε τους νόμους».

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.