!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση του ΚΚΕ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»


Δημοσίευση: Τετ, 21/11/2012

Το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» φέρνουν στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Ελένη Γερασιμίδου και Χρήστος Κατσώτης. Ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και η συγκεκριμένη υπηρεσία να αναπτυχθεί πλήρως από το κράτος, χρηματοδοτούμενη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών
Θέμα: Απλήρωτοι εργαζόμενοι του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" στον Δήμο Λήμνου
Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" εντάχθηκε στους Δήμους χωρίς την απαραίτητη εξασφάλιση πόρων, με αποτέλεσμα οι Δήμοι σε συνθήκες υποχρηματοδότησης να μην μπορούν να το θέσουν σε λειτουργία.
Σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης η κατάσταση επιδεινώνεται, πλήττονται πρωτίστως τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα. Είναι επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη δημόσιων και δωρεάν προνοιακών υπηρεσιών, που να καλύπτουν πλήρως όλες τις ανάγκες σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς.
Σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" παραμένουν στον αέρα και απλήρωτοι. Οι 11 εργαζόμενοι του συγκεκριμένου προγράμματος στο Δήμο Λήμνου, δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα δεδουλευμένα τους.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση:
  • Ώστε η υπηρεσία "Βοήθεια στο Σπίτι", χρηματοδοτούμενη κατά 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό να αναπτυχθεί πλήρως από το κράτος και να καλύπτει όλους δωρεάν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις;
  • Για να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται σ’ αυτό, να τους καταβληθούν τα μέχρι στιγμής δεδουλευμένα, καθώς επίσης να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την πανελλαδική ανάπτυξη των υπηρεσιών αυτών.» 

    www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.