!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ Ν. ΠΗΛΙΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΔΗΜΟΣ Ν. ΠΗΛΙΟ                                                  12/11/2012                                                             
     ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                                                  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν το νέο πρόγραμμα «φροντίδα κατ’ οίκον συνταξιούχων» που από 1/4/2012 θ’ αντικαταστήσει το σημερινό πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Και τούτο γιατί με βάση τα στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουμε στην διάθεσή μας, ούτε το 1/3 των σημερινών ωφελούμενων της περιοχής μας δεν πληροί τα κριτήρια που θέτει το νέο πρόγραμμα του ΙΚΑ.
Ακόμη, με τις ρυθμίσεις που μας επιβάλλοντα, σχετικά με τους παρόχους, μένουν εκτός του νέου προγράμματος οι εργαζόμενοί μας που χρόνια τώρα προσπαθούν και στηρίζουν τις προσπάθειές μας, με την ελπίδα να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους.
Αν και μας καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό οι θέσεις και οι προτάσεις της ΚΕΔΕ αλλά και της αρμόδιας επιτροπής της (Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης  & Απασχόλησης) με τις οποίες ζητείται η διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης των ωφελούμενων στο νέο πρόγραμμα και η κατοχύρωση των ήδη εργαζόμενων στο πρόγραμμα ΒΣΣ, αισθανόμαστε την ανάγκη μιας δημόσιας παρέμβασης για το θέμα αυτό, με σκοπό να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες που γίνονται από πολλές πλευρές και να συμβάλουμε –στο μέτρο του δυνατού- στην αποτροπή της διάλυσης ενός θεσμού που πέτυχε πολλά και ήταν ο βασικότερος παράγοντας στην προώθηση του κοινωνικού μας έργου.
Μόλις προχθές, σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώσαμε στην έδρα του Δήμου μας, είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε ότι: πετυχημένοι θεσμοί, όπως τα Κέντρα Υγείας, τα ΚΕΠ και το «Βοήθεια στο σπίτι», που έτυχαν καθολικής αναγνώρισης και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην κοινωνία, που σήμερα τις έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, δεν θα πρέπει να υποβαθμίζονται ή ν’ ακυρώνονται στην πράξη.
Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ειδικότερα, είναι πασίδηλο ότι έχει καταξιωθεί στην συνείδηση των πολιτών και ιδιαίτερα της υπαίθρου, που πέραν των άλλων, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετακίνησής τους προς τις πόλεις.
Αισθανόμαστε λοιπόν αλληλέγγυοι με τους ανά την Ελλάδα εργαζόμενους του ΒΣΣ και ζητούμε από το συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών να σκύψουν στο πρόβλημα και να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά τους, που φαίνεται ότι ταυτίζονται με τις επιδιώξεις των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης.
Εκφράζουμε δε την βεβαιότητα, ότι το ψήφισμα που έχουμε προτείνει προς το Δημοτικό μας Συμβούλιο, θα τύχει της ομόφωνης έγκρισης όλων των συναδέλφων.
 
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.