!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Απαράδεκτη η κατ’οίκον φροντίδα για τους ηλικιωμένους στη Μεγάλη Βρετανία




Το επίπεδο της κατ’οίκον φροντίδας που παρέχεται σε ηλικιωμένους μπορεί να  χαρακτηριστεί ακόμη και  ως απαράδεκτο σύμφωνα με έκθεση της καταναλωτικής οργάνωσης Which? στην Μεγάλη Βρετανία.
Οι ηλικιωμένοι βιώνουν απαράδεκτες συνθήκες κατ’οίκον φροντίδας, οι οποίες περιλαμβάνουν την μη-φαρμακευτική αγωγή σε ημερήσια βάση και την κράτηση σε υγρά κρεβάτια σύμφωνα με τις αποκαλύψεις μυστικής έρευνας.
Οι ερευνητές της καταναλωτικής οργάνωσης Which? ανέφεραν παραδείγματα χαμένων επισκέψεων από φροντιστές, το φαγητό να βρίσκεται μακριά από τους ηλικιωμένους με προβλήματα κινητικότητας και τα πλέον ευάλωτα άτομα να μένουν αβοήθητα στην προσπάθεια να πάνε στο μπάνιο.
Η οργάνωση Which? ρώτησε 30 ηλικιωμένους ή τους φροντιστές τους να κρατούν ημερολόγιο κατά την διάρκεια μίας εβδομάδας του Ιανουαρίου που να περιέχει αναλυτικά τις εμπειρίες της κατ’οίκον φροντίδας από τους επ’αμοιβήν επαγγελματίες φροντιστές.
Μία ηλικιωμένη γυναίκα αφέθηκε μόνη της σκοτάδι για ώρες μη μπορώντας να βρεί φαγητό ή νερό! Μία άλλη γυναίκα αφέθηκε χωρίς μπαστούνι, και έτσι δεν μπορούσε να πάει ούτε στο μπάνιο!!!, ενώ ένας ηλικιωμένος άντρας δεν έλαβε την φαρμακευτική του αγωγή για διαβήτη!!!!
Η οργάνωση Which? αρνήθηκε να ονοματίσει τους εμπλεκόμενους φορείς, λέγοντας ότι θέλει να προστατεύσει τα άτομα που έδωσαν τις πληροφορίες.
Μία ανώνυμη κόρη ανέφερε: «Δεν επισκέφθηκαν την μητέρα μου την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων. Εισήγαγαν λανθασμένα στην βάση δεδομένων τους τις ημέρες στις οποίες χρειαζόμασταν φροντίδα. Τελικώς κατάφερα να την φροντίσω εγώ εκείνη την ημέρα, αλλά φανταστείτε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι οι οποίοι δεν έχουν συγγενείς...»
Ένας γιός είπε: «Υπάρχουν φορές που ο πατέρας μου, ο οποίος είναι διαβητικός δεν έλαβε εγκαίρως την ένεση ινσουλίνης του και καταλαβαίνετε πόσο ζωτική και αναγκαία είναι αυτή η αγωγή. Όταν διαμαρτυρήθηκα στον φορέα κοινωνικής φροντίδας μου είπαν απλώς να βρώ άλλο φορέα για να εξυπηρετηθώ!!!!»  
Μία ξεχωριστή έρευνα της οργάνωσης Which? έδειξε ότι ένα από τα πιο κοινά παράπονα ήταν οι χαμένες και οι βιαστικές επισκέψεις για φροντίδα, με τους συγγενείς πολύ συχνά να αναλαμβάνουν να αντικαταστήσουν τον φροντιστή.
Περίπου οι μισοί από τους απαντώντες (47%) ανέφεραν ότι έχει παραλειφθεί τουλάχιστον μία επίσκεψη τους τελευταίους έξι μήνες ενώ το 62% σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είχαν λάβει εκ των προτέρων προειδοποίηση.

Η οργάνωση
Which? δήλωσε ότι σε πολλές περιπτώσεις το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών φροντίδας ήταν το αποτέλεσμα των συνεχών καταγγελιών και πιέσεων από τα παιδιά και τους συγγενείς των ηλικιωμένων.
Όλα αυτά τα στοιχεία σημαίνουν ότι η ανευθυνότητα και η αδιαφορία των επίσημων φορέων φροντίδας καθώς και οι ιδιωτικοποιήσεις των παρόχων φροντίδας δημιουργούν συνθήκες απάνθρωπης μεταχείρισης στους ευάλωτους ηλικιωμένους οι οποίες θα πρέπει να σταματήσουν.

theguardian.com
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.