!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΔΚΜ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η έκτακτη σύσκεψη της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα το πρόγραμμα "βοήθεια στο Σπίτι" και το πρόγραμμα "κατ' οίκον φροντίδα συνταξιούχων". Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, μετά από πρόσκληση της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχοι, πρόεδροι ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, πρόεδροι Δημοτικών, Κοινωφελών Επιχειρήσεων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί υπεύθυνοι των Δομών ΒσΣ από όλους τους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και το Διοικητικό του Σωματείου ΕΠΥΒ ΚΜ ΒΣΣ και του Σωματείου Κοινωνικών Δομών Ν. Σερρών.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Δανιηλίδης αναφέρθηκε στα κριτήρια του νέου προγράμματος "κατ΄οικον φροντίδα συνταξιούχων" μετά την εφαρμογή των οποίων μένει η πλειοψηφία των ωφελούμενων της ΒσΣ εκτός παροχής υπηρεσιών και έδωσε διευκρινήσεις για τη διεύρυνση των κριτηρίων που ζητά η ΚΕΔΕ για να μπουν στο νέο πρόγραμμα περισσότεροι ωφελούμενοι. 
Για το θέμα της συγχρηματοδότησης είπε ότι μπορούν να την πάρουν από το Κοινοτικό Ταμείο και έχουν βρει τον τρόπο για να γίνει αυτό, σε απάντηση της προέδρου του σωματείου ΒσΣ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ζωής Ιωακειμίδου η οποία του ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχαν με την ομάδα του συντονιστικού στην Αθήνα, με τον υπουργό Εργασίας, τους απέκλεισε το ενδεχόμενο της συγχρηματοδότησης.
Η κ. Ιωακειμίδου ζήτησε από τον κ. Δανιηλίδη να μας πει σε περίπτωση που δεν πάρουν τη συγχρηματοδότηση, αν έχουν βρει κάποιον άλλο τρόπο για να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι. Στην πορεία τέθηκε το ερώτημα από την πρόεδρο του Σωματείου του Ν. Σερρών, γιατί,  ενώ έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους για το νέο πρόγραμμα, ενώ υπάρχουν τα χρήματα, δεν κάνουν μια νομοθετική ρύθμιση για να συνεχίσουν οι ίδιοι εργαζόμενοι όπως έγινε με τους πυροσβέστες κλπ και μάλιστα είναι απαραίτητη σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της χώρας. Ο κ. Δανιηλίδης απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, λόγο του νόμου για την απαγόρευση των προσλήψεων, ότι είναι αντισυνταγματικό. 
Παρότρυνε τους Δημάρχους να προσπαθήσουν να βρουν ωφελούμενους για το νέο πρόγραμμα, να βγάλουν ψηφίσματα σε όλους τους Δήμους για διεύρυνση των κριτηρίων και να τα δώσουν στους βουλευτές και στα ΜΜΕ για να πάρει δημοσιότητα το θέμα.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.