!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Απειλή «μαζικής» διαθεσιμότητας αν δεν σταλούν οι λίστες


Την απειλή να τεθούν «τυφλά» σε διαθεσιμότητα, αντιμετωπίζουν πλέον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εργαζόμενοι, εργαζόμενοι με σχέση Ιδιωτικού Αορίστου Χρόνου ακόμη και προσληφθέντες με το ΑΣΕΠ, εφόσον υπηρεσίες και φορείς εξακολουθήσουν να μην αποστέλλουν προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στοιχεία για τους υπαλλήλους των οποίων η θέση καταργείται ή τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία

Απειλή «μαζικής» διαθεσιμότητας αν δεν σταλούν οι λίστες
Αυτό προκύπτει από σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το απόγευμα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος καλεί όσες υπηρεσίες δεν έχουν ακόμα ανταποκριθεί, για λόγους είτε υπαίτιους είτε ανυπαίτιους, να εισαγάγουν άμεσα στο σύστημα τα σχετικά στοιχεία.
«Η παράλειψη των Διευθύνσεων Διοικητικού – Προσωπικού δεν μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου, ο οποίος ισχύει από τη δημοσίευσή του.
Το ΥΔΜΗΔ, ως αρμόδιος φορέας, θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας θέσεως σε διαθεσιμότητα (για τους υπαλλήλους των οποίων καταργήθηκαν οι θέσεις) για όλους τους φορείς που καταλαμβάνονται από τη ρύθμιση του νόμου.
Για τους φορείς που δεν ανταποκρίθηκαν στις νόμιμες υποχρεώσεις τους, θα λάβει κατανάγκη υπόψη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, όπως αυτά έχουν εισαχθεί στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων (Απογραφή) μέχρι σήμερα από τις ίδιες τις υπηρεσίες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο το πλήρες περιεχόμενο της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ.
Αρνητικοί οι Δήμοι
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνης επανέλαβε ότι οι δήμοι δεν πρόκειται να συνηγορήσουν στο μέτρο της οριζόντιας διαθεσιμότητας, υποστηρίζοντας ότι με αυτό απειλούνται με διάλυση οι υπηρεσίες των δήμων και με αποδιάρθρωση οι οργανισμοί τους. «Κάποιοι στην κεντρική διοίκηση αναζητούν άλλοθι για την αδυναμία τους να προχωρήσουν σε ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Η ΚΕΔΕ επαναλαμβάνει τις προτάσεις της ότι η μόνη λύση είναι η αξιολόγηση του προσωπικού με προκαθορισμένα κριτήρια και η δυνατότητα κινητικότητας με κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια και στόχο την κάλυψη σοβαρών ελλείψεων σε ΟΤΑ και δημόσιο.
Ερωτηθείς αν οι δήμοι θα αποστείλουν καταλόγους, απάντησε ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει σε απογραφή και επικαιροποίηση των στοιχείων των υπαλλήλων και κατά συνέπεια τα έχει στη διάθεσή του.
Αναφερόμενος με στοιχεία στις περικοπές που έχουν γίνει στους πόρους και το προσωπικό της αυτοδιοίκησης, τόνισε: «Ααν αυτή η πολιτική εφαρμοζόταν στο σύνολο του Κράτους, η χώρα θα είχε ήδη
πρωτογενές πλεόνασμα και δε θα χρειαζόταν νέα επώδυνα και σκληρά μέτρα».
Ειδικότερα παρέθεσε τα εξής στοιχεία:
  • Η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο συνολικό δημοσιονομικό χρέος της χώρας ανέρχεται σε 0,9%, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά της Ευρώπης των 27
  • Από το σύνολο του Δημοσίου χρέους 325 δισ € η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχει με 2,5 δισ. €, εκ των οποίων 1,7 δισ. € δάνεια και 835 εκατ. € ληξιπρόθεσμα όταν οι περικοπές πόρων την τριετία 2009 – 2012 ανήλθαν σε 60%.
  • Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η Ελληνική ΤΑ, τόσο το 2012, όσο και το 2013, αναμένεται να παρουσιάσει πρωτογενή πλεονάσματα. Για να μπορέσει μία διαχείριση με τόσες περικοπές, να είναι πλεονασματική, σημαίνει ότι μόνο κακή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
  • Η μέχρι σήμερα συμμετοχή των δήμων στη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλον φορέα του δημοσίου, αφού οι περικοπές στις επιχορηγήσεις των δήμων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό την τελευταία τριετία 2009- 2012 ξεπερνούν το 60%.
  • Από το 2010 μέχρι σήμερα με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», οι Δήμοι από 1.034 σε 325, τα Νομικά Πρόσωπα και οι Επιχειρήσεις των δήμων μειώθηκαν από 5.880 σε 1.138, οι Σχολικές Επιτροπές από 9.000 σε 850, κατά 81%, οι ειδικοί σύμβουλοι και οι συνεργάτες από 2.298 σε 940.
  • Σε ό,τι αφορά δε το προσωπικό, οι αποχωρήσεις των εργαζομένων στους δήμους στη διετία ξεπέρασαν ήδη τις 6.000, ενώ ο αριθμός των συμβασιούχων έχει μειωθεί περισσότερο από 60%.
Καμία αύξηση δημοτικών τελών
Ο κ. Ασκούνης επανέλαβε ότι οι αιρετοί δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία αύξηση δημοτικών τελών, επισημαίνοντας μάλιστα ότι πολλοί δήμοι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μειώσεις.
Διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό αφενός γιατί ακόμη και οι υπερχρεωμένοι δήμοι μέσω της πρόσφατης ρύθμισης των χρεών, έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και αφετέρου γιατί οι δήμαρχοι συναισθάνονται ότι δεν μπορούν να προσθέσουν και άλλα φορολογικά βάρη στους πολίτες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι στα πρόθυρα της οικονομικής
κατάρρευσης.
 
Νέες στάσεις εργασίας την Πέμπτη
Τετράωρη στάση εργασίας, 11 με 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και 3 το μεσημέρι με 7 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια, έχει κηρύξει για αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σήμερα, αύριο και την Παρασκευή οι σύλλογοι εργαζομένων θα πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να αποτυπωθεί η διάθεση του κλάδου και ο τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί θα συγκληθεί Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασισθεί περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνει «την αποφασιστικότητά της να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος. Η πρώτη απόλυση συναδέλφου θα μας βρει όλους στο δρόμο του αγώνα», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.