!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Βάζει πλάτη στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης

Σάββατο 15 Μάρτη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Βάζει πλάτη στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης
Να παραβρεθεί η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας και να υπερασπιστεί το Δήμο της Μεταμόρφωσης στην έφεση που κατέθεσε ο τελευταίος στο Ελεγκτικό Συνέδριο μετά τη μη επικύρωση της σύμβασης του δήμου με Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, αποφάσισε κατά το προχτεσινό του Συμβούλιο το ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Οπως έγινε γνωστό, το 6ο Τμήμα Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν επικύρωσε την προγραμματική σύμβαση του δήμου με την ΚΟΙΝΣΕΠ με το σκεπτικό ότι χαλκιδεύεται ο ανταγωνισμός και ότι έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Ετσι, το ΔΣ αποφάσισε να υπερασπιστεί όχι μόνο το Δήμο Μεταμόρφωσης, αλλά όλους τους δήμους που έχουν ΚΟΙΝΣΕΠ καθώς σε περίπτωση που ακυρωθεί η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση, θα ανοίξει ο δρόμος της ακύρωσης όλων των συμβάσεων σε όλους τους δήμους καθώς θα είναι διάτρητες.
Σχολιάζοντας την απόφαση, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Πειραιά, τόνισε πως «όλοι οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται με τέτοιες σχέσεις εργασίας, σε δουλειές που είναι του δήμου, αντικαθιστούν τους εργαζόμενους που ήταν σε σταθερή απασχόληση. Η κυβέρνηση απολύει προσωπικό σήμερα με σταθερή εργασία και ασφαλιστικά δικαιώματα και προωθεί την πρόσληψη εργαζομένων μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ. Εσείς τώρα, αντί να πιέσετε την κυβέρνηση να ακυρώσει τη μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις και να προσλάβουν οι δήμοι σε όλη τη χώρα προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες όλων των δομών με σταθερή εργασία και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, λέτε "μην τυχόν και περάσει αυτό που λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο γιατί πώς θα προσλαμβάνουμε εμείς προσωπικό μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ;". Οι ΚΟΙΝΣΕΠ πρέπει να καταργηθούν. Η εμπειρία από την Ευρώπη βοά, από όλες τις χώρες της ΕΕ και όχι μόνο, οι οποίες εδώ και δεκαετίες έχουν προχωρήσει σε τέτοιες προσλήψεις αντικαθιστώντας τις σταθερές σχέσεις εργασίας, ιδιωτικοποιούν έτσι τις υπηρεσίες και αυξάνουν την ανταποδοτικότητα. Απαίτησή μας πρέπει να είναι η πλήρης κρατική χρηματοδότηση όλων των δομών των δήμων εδώ και τώρα, καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα, επανασύσταση των θέσεων, προσλήψεις του προσωπικού αυτού, αλλά και νέες προσλήψεις που θα καλύψουν το σύνολο των αναγκών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.