!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Παρέμβαση εισαγγελέα και Ελεγκτικού Συνεδρίου ζήτησε στη Χιο το ΚΚΕ για τις ΚΟΙΝΣΕΠ

 dimarxeio xiou - skoufalos

Να πράξουν « τα δέοντα» , όπως αναφέρει χαρακτηριστικά , ζητεί η δημοτική παράταξκη του ΚΚΕ στη Χίο , « Λαικ’ή Συσπείρωση»  από την Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον εισαγγελέα  του νησιού ,τον  Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  κ. Ρακιτζή  και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου , ώστε να μην επικυρωθούν οι προγραμματικές συμβάσεις  του Δήμου με ΚΟΙΝΣΕΠ.
« Το τελευταίο διάστημα έχει πάρει  διαστάσεις επιδημίας ,είτε ο Δήμος είτε τα νομικά του πρόσωπα, ΔΗΚΕΧ, Νομικό πρόσωπο  Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, Λιμενικό Ταμείο, ΔΕΥΑΝΧ, να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις  με τις αποκαλούμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις», αναφέρουν στο υπόμνημά τους , προς τους παραπάνω, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης , οι οποίοι και το υπογράφουν, Μάρκος Σκούφαλος, Στέλλα Αμπαζή και
Σταύρος Βαρβάκης.
Οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι καταγγέλλουν ότι « το είδος των συμβάσεων και το περιεχόμενό τους παραπέμπουν  φωτογραφικά  σε εξυπηρέτηση  ιδιοτελών  συμφερόντων  σε πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα -τρεις συμβάσεις  αφορούν  στην ίδια ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.- και αμέσως  και σαφώς καταργούν  κάθε αξιοκρατία  στις προσλήψεις , αφού γίνονται  από τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και όχι  με διαδικασίες και όρους ΑΣΕΠ».
Ενδεικτικά αναφέρουν  ότι « η Προγραμματική σύμβαση  που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο προέβλεπε  80.000€  συμμετοχή  του Δήμου  και 114,60 € του ετέρου συμβαλλόμενου, ασχέτως αν μετά την κατακραυγή αποσύρθηκε».
Σύμφωνα με τα δημοτικά στελέχη του ΚΚΕ , «όλη αυτή η κατάσταση μπροστά και στην προεκλογική  περίοδο είναι σκανδαλώδης , παραπέμπει  σε πολιτική διαπλοκή  και ζημιώνει κατάφορα τον χιώτικο λαό  από τη στιγμή  που το δημόσιο χρήμα σπαταλιέται  σε αντικείμενα  που καλύπτονται από τον Δήμο  και τις υπηρεσίες του, ενώ πρόκειται  για χρήματα που  μαζεύονται με τον ιδρώτα  και αίμα του λαού μας».
Και καταλήγουν αναφέροντας χαρακτηριστικά , « ζητάμε  να πράξετε τα δέοντα , ώστε να επιστραφούν πίσω αυτές οι συμβάσεις  και σας ζητάμε να περιφρουρήσετε  τα συμφέροντα ενός λαού που χειμάζεται  για να στήνουν πανηγύρια  στο σβέρκο του Δημοτική Αρχή και κύκλος ιδιωτών. Άλλωστε  αυτό θεωρούμε είναι και  το καθήκον σας».


 http://newsta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.