!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Σε ομηρία 80 Ηλείοι εργαζόμενοι και 1900 ανήμποροι πολίτες!























Πανελλαδική απεργία  3 και 4 Απρίλη για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»
- Δουλεύουν απλήρωτοι 8 μήνες
Σε ομηρία εξακολουθούν να βρίσκονται, για πολλοστή φορά, οι 80 εργαζόμενοι των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» που υλοποιούνται στους Δήμους της Ηλείας καθώς τους τελευταίους 8 μήνες δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ για τις υπηρεσίες που παρέχουν σε 1900 ηλικιωμένους, άτομα ανήμπορα και με αναπηρίες.

Οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» όλης της χώρας, απεργούν στις 3 και 4 Απρίλη, και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή την προσεχή Πέμπτη διεκδικώντας όχι μόνο την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους αλλά και την διατήρηση των προνοιακών τους δομών.  
«Φτάνει πια η κοροϊδία!» επισημαίνει η εκπρόσωπος των εργαζομένων της Ηλείας κ. Διονυσία Παπαγιαννακοπούλου, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους της να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα διατρανώνοντας από κοινού την αντίθεση τους στη διάλυση του κοινωνικού κράτους μέσω του νέου μοντέλου των ΚΟΙΝΣΕΠ.
«80 εργαζόμενοι στην Ηλεία παραμένουμε απλήρωτοι επί μήνες, επειδή η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται για την διαρκή προσφορά μας σε περισσότερους από 1900 ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και ανήμπορους συμπολίτες μας. Σκέφτηκε κανείς, τι θα απογίνουν όλοι αυτοί, αν εμείς σταματήσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας; Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, συμμετέχουμε όλοι οι Ηλείοι εργαζόμενοι, στην απεργιακή κινητοποίηση του προσωπικού του Βοήθεια στο Σπίτι όλης της χώρας, την Πέμπτη μπροστά από τη Βουλή. Όπου και αν έχουμε απευθυνθεί, στο δήμο, στην κοινωφελή και στα συναρμόδια υπουργεία κανείς δεν μας δίνει σαφείς απαντήσεις για το τι συμβαίνει και δεν πληρωνόμαστε… Δεν είναι δυνατόν, με τα δικά μας λεφτά, να μιλούν για πλεόνασμα και να κοροϊδεύουν τον κόσμο!».
Οι εργαζόμενοι απαιτούν:
1. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του ΒΣΣ που παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών.
2. Σταθερή ροή χρηματοδότησης στους φορείς υλοποίησης του ΒΣΣ
3. Όχι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του ΒΣΣ και της Κοινωνικής φροντίδας μέσω ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Καμία ανοχή στα συμφέροντα που προωθούν Ιδιώτες σε υπηρεσίες των Δήμων και στην Φροντίδα των Ηλικιωμένων και των Ατόμων με Αναπηρία. Η Μέριμνα και η Φροντίδα των αδυνάτων και ανήμπορων πολιτών είναι υποχρέωση της Πολιτείας.
4. Δωρεάν παροχή κοινωνικής φροντίδας για όλους τους πολίτες
5. Διασφάλιση των εργαζομένων του ΒΣΣ που παρέχουν υπηρεσίες εδώ και 12 συνεχή χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Σύσταση Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη όλων των εργαζομένων των Κοινωνικών Δομών σε αυτές. Ενιαία Δομή Πρόνοιας σε κάθε Δήμο για την συντονισμένη και αποτελεσματικότερη στήριξη των πολιτών που χρήζουν βοηθείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία.
Κική Κολοβέρου


 http://www.eproini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.