!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΣΕΚΦΕΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
(ΣΕΚΦΕΟ)


Ηράκλειο, 5/3/14
Με έκπληξη ως Σ.Ε.Κ.Φ.Ε.Ο Κρήτης και Πανελλήνιο Συντονιστικό των Βοήθεια Στο Σπίτι πληροφορηθήκαμε την συνάντηση της 26 Φεβρουαρίου 2014 μεταξύ του Δημάρχου Ηρακλείου κυρ. Γ. Κουράκη, της Αντιδημάρχου κα Δ. Συγγελάκη και του Διευθυντή ΚΕΚ Αναπτυξιακή Κρήτης κυρ. Γ. Ζερβού και 30 εκπροσώπων Κοιν.Σ.Επ. (κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων) η οποία χαρακτηρίστηκε μάλιστα ως παράδειγμα για τους υπόλοιπους Δήμους.
Και ενώ έχουμε ως σύλλογοι και σωματεία διανύσει μια μακρά διάρκεια αγώνα, υπό δύσκολες εργασιακές συνθήκες και οικονομικά εξαντλημένοι, για να ξεσκεπάσουμε την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών δομών μέσω των Κοι.Σ.Ε.π. και την οργάνωση ενός συστήματος ιδιωτικού κέρδους, με οικονομικό κόστος για τους εξυπηρετούμενους και καταστρατήγηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο Δήμος Ηρακλείου εμφανίζεται ως πρωτοπόρος συνεργάτης συνεταιριστικών εταιρειών παροχής κοινωνικής φροντίδας ηλικιωμένων
.Και ρωτάμε . ΓΙΑΤΙ;
Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν μπορούμε να είμαστε ένθερμοι οπαδοί δύο αντίθετων απόψεων. Υπενθυμίζουμε λοιπόν τα εξής:
1. Συνεδρίαση Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων ) Κρήτης, πρόεδρος Γ. Κουράκης, 20/12/11 "Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. κρίνει ότι το πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι είναι από τα ποιο αναγκαία προγράμματα και επιβάλλεται να στηριχθεί με οποιοδήποτε τρόπο με άμεση λύση όλων των διαδικαστικών θεμάτων που το αφορούν".
2. Επίσημη εκδοχή της ΚΕΔΕ, αντιπρόεδρος Γ. Κουράκης συνέδριο ΚΕΔΕ 30/05/013 ομιλητής κυρ. Σ. Δανιηλίδης πρόεδρος Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ "Ένα πρόγραμμα σαν το ΒΣΣ που έχει δομημένο σύστημα λειτουργίας είναι αποκεντρωμένο σε όλη την Ελλάδα που έχει στελέχη με εμπειρία …..  ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΙΝΣΕΠ"
3. 25 Φεβρουαρίου 2013: Ημερίδα εκπροσώπων του Υπουργείου Εργασίας (κυρ. Δ. Ρέμος κ.α.) στην οποία συμμετείχαν φορείς των Δήμων, πρόεδροι και μέλη Κοινωφελών Επιχειρήσεων, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι κομμάτων, Βουλευτές και εκπρόσωποι του Δ. Ηρακλείου στην οποία ήταν πασιφανείς από όλους τους παρευρισκόμενους, η προχειρότητα του εγχειρήματος και η μη κατοχύρωση εργαζομένων και εξυπηρετούμενων του ΒΣΣ στο σύστημα των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων .
4. Ψηφίσματα συμπαράστασης, από όλους του Δήμους της Χώρας και το Δ. Ηρακλείου, υποστηρικτικά για το έργο, τον αγώνα και την αγωνία των εργαζομένων και των χιλιάδων εξυπηρετούμενων για τη συνέχιση του προγράμματος ΒΣΣ πανελλαδικά.
Γιατί λοιπόν η προσπάθεια ΚοινΣ.Επ. κοινωνικής φροντίδας στο Δ. Ηρακλείου;
Βεβαίως, ο κάθε Δήμος έχει δικαίωμα και υποχρέωση αν θέλετε να διεκδικεί προγράμματα σαν τα Τοπ. Εκο και ΤοπΣΑ κατάρτισης, εκπαίδευσης και προώθησης απασχόλησης. Είναι όμως ανεπίτρεπτο, εκμεταλλευόμενοι τις δυσμενείς εργασιακές συγκυρίες την βαθύτατη κρίση και την ανάγκη για εργασιακή κατοχύρωση των ανέργων, να επικροτούμε προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας, αντί να ενδυναμώνουμε την δωρεάν και προς όλους παροχή κοινωνικών υπηρεσιών.
Ξεχνάμε πιθανώς ότι η παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας πρωτίστως αποτελεί ευθύνη του κράτους και παρέχεται χωρίς διακρίσεις σε κάθε άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης (ΦΕΚ 236/98). Αυτή τη φροντίδα παρέχει τόσα χρόνια και στον τελευταίο Δήμο της Χώρας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ανελλιπώς το πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι και στον τελευταίο ηλικιωμένο και ΑΜΕΑ .

Με εκτίμηση

        Η πρόεδρος                                           Η γραμματέας
Πανούση Αναστασία                                    Χ.Κλεισαρχάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.