!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - Σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.)

Επωνυμία ΑΣ Κοινωνική Ανάπτυξη στον Κορυδαλλό 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: 

Συνέργεια για την Απασχόληση στο Δήμο Κορυδαλλού 


ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ :
  • Δράσεις ενημέρωσης Ευαισθητοποίησης και προβολής του έργου καθώς και Δικτύωσης με τοπικούς φορείς
  • Δράσεις Κατάρτισης στην :
«ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 125 ώρες (εκπαιδευτικό επίδομα 5€/ώρα κατάρτισης συμπεριλαμβανομένων των
ασφαλιστικών εισφορών)
«ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΦΥΛΑΞΗΣ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 125 ώρες (εκπαιδευτικό επίδομα 5€/ώρα κατάρτισης συμπεριλαμβανομένων των
ασφαλιστικών εισφορών)
  •   Δράσεις Πληροφόρησης-Συμβουλευτικής-Υποστήριξης με στόχο οι ωφελούμενοι, να αναπτύξουν κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την ενσωμάτωσή τους στο επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον και την πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν :
Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, στην περιοχή υλοποίησης του σχεδίου, στο Δήμο Κορυδαλλού
Οφέλη από τη συμμετοχή και αντικείμενο πράξης :
Η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης των ανέργων με σκοπό την προώθηση τους στην απασχόλησή τόσο με επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα όσο και με την σύσταση 2 Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.), στην παροχή κατ’ οίκον κοινωνικών υπηρεσιών προνοιακού χαρακτήρα (λ.χ. 
φροντίδα ατόμων που χρήζουν βοηθείας) και υπηρεσιών συντήρησης, επισκευής, καθαρισμού και φύλαξης χώρων (χώροι 
πρασίνου, πάρκα, χώροι άθλησης, παιδικές χαρές κ.α.) και κτιρίων (σχολεία, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ κ.α.). 
Στόχοι/αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση της Πράξης
Στόχος είναι η εργασιακή ένταξη των ωφελουμένων με την προώθησή τους στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Το Σχέδιο απευθύνεται σε συνολικά 63 ωφελούμενους, οι οποίοι θα προωθηθούν στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα με την:
  • Σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.)  
  •  Σύσταση Νέων Επιχειρήσεων (Ατομική, Ο.Ε., Ε.Ε., ΕΠΕ) 
  • Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας (3 μήνες)
  • Πρόσληψη σε Επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα

Εταίροι Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Κοινωνική Ανάπτυξη στον Κορυδαλλό»
Συντονιστής φορέας και εταίροι της ΑΣ  Συντονιστής: Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.)
  •   Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κορυδαλλού Επωνυμία ΑΣ Κοινωνική Ανάπτυξη στον Κορυδαλλό 

  • Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιώς (Κ.Ε.Π.Π.)
  • Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς
  • Δίκτυο Απασχόλησης και Κοινωνικής Μέριμνας
  • Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας (ΚΕ.Α.ΕΠ.)
  • ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ISON PSYCHOMETRICA
  • ΒΟΥΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ& ΣΙΑ Ε.Ε.
  • ΚΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε

Στοιχεία Αναπτυξιακής Σύμπραξης: 
Αναπτυξιακή Σύμπραξη: «Κοινωνική Ανάπτυξη στον Κορυδαλλό»
Αντιπλοιάρχου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 38-40, 18545 Πειραιάς
Τηλ.: 210 4629300 εσωτ. 420 , Fax: 210 4619565


Η πράξη «Συνέργεια για την Απασχόληση στο Δήμο Κορυδαλλού» , εντάσσεται στο πλαίσιο των «ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ  ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ στις ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», Δράση 7, της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης,
του Θεματικού Επωνυμία ΑΣ Κοινωνική Ανάπτυξη στον Κορυδαλλό
Άξονα Προτεραιότητας 08 «Διευκόλυνση της Απασχόλησης στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου» ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) (Πρόσκληση: 40/2399/03-07-2012 της Περιφέρειας Αττικής).
 

Στα « μανταλάκια» ο Κορυδαλλός. Στη δίνη της σκανδαλολογίας των ΜΚΟ εξαιτίας της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη

Διασύρεται για σκόμη μια φορά- άδικα- ο Κορυδαλλός . Όχι για τις φυλακέςπου βρίσκονται στην πόλη του και κάποιο γεγονός σ΄αυτές , όπως συμβαίνει συνήθως. Αλλά,  εξαιτίας  της εμπλοκής της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόθεσης που συγκλονίζει το τελευταίο διάστημα το πανελλήνιο με τις αποκαλύψεις για τις τεράτιες επιχορηγήσεις που έλαβαν και  την αδιαφανή διαχείριση .
Στο στόχαστρο ερευνών τόσο της Δικαιοσύνης όσο και των Φορολογικών Αρχών βρίσκονται ΜΚΟ με ηγετικό ρόλο , μέχρι πρόσφατα, του πλέον στενού συνεργάτη του κ. Κασιμάτη αλλά και  η ΜΚΟ , που διατυμπάνιζε τη συνεργασία μ’ αυτήν και πρόβαλε με έμφαση σε κάθε επετειακή εκδήλωση .
Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσιεύματα του συνόλου του Τύπου , τα οποία όχι μόνο δεν διαψεύστηκαν αλλά επιβεβαιώθηκαν εμμέσως από τους πλέον αρμοδίους , μεταξύ των ΜΚΟ που ήδη βρίσκονται στο « μικροσκόπιο» των ερευνών είναιη ΜΚΟ Νόστος και η ΜΚΟ Σώμα Εθελοντών Πυροσβεστών.
« ΝΟΣΤΟΣ»
Επικεφαλής της ΜΚΟ « ΝΟΣΤΟΣ» ήταν μέχρι πρόσφατα ο  αντιδήμαρχος και στενότατος συνεργάτης του κ. Κασιμάτη , Δημήτρης Χριστοφορίδης . Η οποία αν και είχε κύριο σκοπό τη μέριμνα για τους παλιννοστούντες πόντιους ομογενείς έχει επεκταθεί και σε μια σειρά άλλες δραστηριότητες . Μια εξ΄αυτών ήταν και τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας , από τα οποία λάμβανε το 5% του συνολικού προυπολογισμού και από τους ελάχιστους Δήμους  στους οποίους τα ανέλαβε ήταν …τι σύμπτωση, ο Δήμος Κορυδαλλού.
Η λειτουργία και η δραστηριότητα της συγκεκριμένης ΜΚΟ  καθώς και τον ρόλο που είχε ( και έχει ;)σ΄αυτήν , ο κ. Χριστοφορίδης , είχε απασχολήσει πρόσφατα ακόμη και τη Βουλή .
okto organoseis
Είναι ενδεικτικό τα όσα ανέφερε  ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ  στις 23 Φεβρουαρίου, με τίτλο « 8 οργανώσεις στο στόχαστρο  ΣΔΟΕ και ΕΛΑΣ . Από τη Λάρισα μέχρι το Μαρκόπουλο και από τον Κορυδαλλό  ως τον …Ινδικό Ωκεανό στρέφονται οι έρευνες  των Αρχών «.
ΤΟ ΒΗΜΑ , έγραφε σ΄εκείνο το δημοσίευμά του συγκεκριμένα ότι « σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του , η Εισαγγελία  Αθηνών έχει ζητήσει από το ΣΔΟΕ ελέγχους στις ΜΚΟ:Παγκόσμιο Δίκτυο Αλληλοβοήθειας – Κράτα Με , με έδρα το Μαρκόπουλο , ΝΟΣΤΟΣ , όπου υπήρχε συμμετοχή δημοτικών αρχόντων από τον Κορυδαλλό…» και παρακάτω πρόσθετε:
« Η ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ εμφανίζεται να έχε δημιουργηθεί  το 1995 « με σκοπό να διευκολύνει τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση να προσαρμοσθούν στις συνθήκες της ελληνικής κοινωνίας».
Ως πρόεδρός της εμφανίζεται αντιδήμαρχος Κορυδαλλού . Η οργάνωση , σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή , φέρεται ότι χρηματοδοτήθηκε το 2012 μς 1.020.000 ευθρώ  στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς εργασίας  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
« Εθελοντές Πυροσβέστες»
Η δεύτερη ΜΚΟ , που η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη , προσέτρεξε ασθμαίνοντας να συνεργαστεί μαζί της , όταν πρωτοεξελέγη ήταν το Σώμα Εθελοντών Πυροσβεστών Αναδασωτών.
Μάλιστα στο γκαράζ του Δήμου έστησε  «πυροσβεστικό» σταθμό με οχήματα.Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου , τα οχήματα που είχε στους « σταθμούς» αυτούς σε Δήμους που  συνεργαζόταν , « δεν είχαν πινακίδες ,δεν είαχαν ασφαλιστήρια  και δεν είχαν πιστοποιηθεί για την καταλληλότητά τους από την Πυροσβεστική» ( ΤΑ ΝΕΑ  20/2/2014).
Τα οχήματα της εν λόγω ΜΚΟ  ήταν εκείνα που με  καμάρι ( !) παρουσίαζε σε κάθε …παρέλαση ( 28η Οκτωνρίου , 25 Μαρτίου ) ο κ. Κασιμάτης.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ , η εν λόγω ΜΚΟ  ήταν «  σύμφωνα με την αστυνομία μηχανή απάτηςεις βάρος Δήμων αλλά και ιδιωτών που έσπευδαν  να κάνουν δωρεές και χορηγίες».
Τρία δε μέλη της διοίκησή της , ΗΔΗ κατηγορούνται  για πάτη , ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία σε βαθμό κακούργήματος. Σύμφωνα με όσα επίσημα ανακοινώθηκαν « από το 2000 έλαβε ΠΑΡΑΝΟΜΑ συνδρομές και δωρεές από Δήμους και ιδιώτες που υπερβαίνουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ»  γράφουν ΤΑ ΝΕΑ και προσθέουν :
«Όπως διαπιστώθηκε  ποσά  του ενός εκατομμυρίου ευρώ διακινήθηκαν εξωτραπεζικά».
ΠΗΓΗ: Korydallos news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.