!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση της Δημάρχου Βέροιας με εργαζόμενους στο “Βοήθεια στο Σπίτι”


Εκπροσώπους των εργαζομένων του κοινωνικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συνάντησε το μεσημέρι της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου, η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία των εργαζομένων συμμετείχαν, επίσης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Βαρβάρα Σταυροπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Βέροιας, κος Παύλος Παυλίδης.  

Η πρωτοβουλία των εργαζομένων έλαβε χώρα στο πλαίσιο ενημέρωσης των Δημάρχων της περιοχής γύρω από τα αιτήματά τους καθώς και για το περιεχόμενο της πρότασης που προτίθενται να καταθέσουν στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Καστανίδη, σχετικά με τη βιωσιμότητα του προγράμματος.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Βοήθεια στο Σπίτι εξέφρασαν προς τη Δήμαρχο την ανησυχία τους για το μέλλον του προγράμματος, της γνωστοποίησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδους τους και της κατέθεσαν ένα κείμενο – πρόταση το οποίο πρόκειται να αποστείλουν στον Υπουργό Εσωτερικών. Παράλληλα, ζήτησαν από τη Δήμαρχο να συνυπογράψει το  κείμενο ως μια συμβολική κίνηση στήριξης των αιτημάτων τους.

Από τη μεριά της, η Δήμαρχος Βέροιας εκδήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της προς τους εργαζομένους και τα αιτήματά τους, τονίζοντας πως τα Κ.Ε.Π, τα ΚΑΠΗ και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, «αποτελούν μέχρι σήμερα τις καλύτερες δομές που υπάρχουν στους δήμους της χώρας και οφείλουμε να στηρίξουμε τη λειτουργία τους». Μάλιστα, δήλωσε πως «στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, τα κοινωνικά προβλήματα αναμένεται να διογκωθούν. Με την οικονομική κρίση, οι δομές αυτές είναι ακόμη περισσότερο αναγκαίες και, κατά συνέπεια, πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι υπηρεσίες των κοινωνικών  προγραμμάτων να ενισχυθούν».

Επιπλέον, τους πληροφόρησε ότι σε εθνικό επίπεδο το ζήτημα της λειτουργίας του προγράμματος χειρίζονται οι αρμόδιοι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), οι οποίοι, ύστερα από πρόσφατη επαφή με τον Υπουργό Εσωτερικών, απέσπασαν τη ρητή δέσμευσή του κυρίου Καστανίδη πως θα βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί το Βοήθεια στο Σπίτι. Τέλος, η κα. Ουσουλτζόγλου, αφού διάβασε την πρόταση των εργαζομένων, υπόγραψε το σχετικό κείμενο, δηλώνοντας πως στο δίκαιο αγώνα που δίνουν θα σταθεί και σήμερα όπως και παλαιότερα δίπλα τους.  
Αναρτήθηκε από: inVeroia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.