!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Βρέθηκαν οι πόροι για το «Βοήθεια στο σπίτι» για το 2011!



http://img.protothema.gr
 
Τους απαραίτητους πόρους για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για το 2011 εξασφάλισε το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΥΠΕΣ διασφαλίστηκαν 52,9 εκατ. ευρώ από Εθνικούς Πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και 60 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Ωστόσο όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο, διαπιστώνονται δυσκολίες στο μηχανισμό απορρόφησης των εθνικών πόρων που διατίθενται για την μισθοδοσία Α΄ εξαμήνου του προσωπικού του προγράμματος. Από το ποσό των 52,9 εκατ. ευρώ, σήμερα έχει ήδη αποδοθεί στις 13 Περιφέρειες το ποσό των 26 εκατ. ευρώ. Μετά από επικοινωνία με τις Διευθύνσεις των Περιφερειών και τα Περιφερειακά Ταμεία έγινε εφικτό οι πληρωμές προς τους φορείς των δήμων, που την 25η Αυγούστου ήταν 0,5 εκατ. ευρώ, να ανέλθουν στα 2,1 εκατ. ευρώ την 19η Σεπτεμβρίου, και στα 6,3 εκατ. ευρώ την 23η Σεπτεμβρίου. Εν συνεχεία οι δικαιούχοι δημοτικοί φορείς υποχρεούνται να πληρώνουν τους οφειλόμενους μισθούς στους εργαζόμενους.

Ωστόσο, σε τρεις Περιφέρειες όμως, ως τις 23 Σεπτεμβρίου 2011, δεν είχε διενεργηθεί καμία πληρωμή προς δικαιούχους δημοτικούς φορείς.

Όπως υπογραμμίζει η ηγεσία του υπουργείου, η επίσπευση της μισθοδοσίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών, μετά από τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Ζητεί τέλος εμμέσως την παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έτσι ώστε να επισπεύσει τον έλεγχο χρηματικών ενταλμάτων για να μην προβάλλεται ο προληπτικός έλεγχος ως λόγος για καθυστερήσεις και χρονοβόρες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.