!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!-ΤΟ ΒΣΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

  Θεωρητικά, η  αντίσταση σε οποιαδήποτε μορφή κρίσης πρέπει να είναι γενική και από όλους! Είναι κάτι που είναι αυτονόητο , στην πράξη όμως φαίνεται ότι κάτι τέτοιο καθόλου εύκολο δεν είναι.

Τα προβλήματα είναι πολλά και έχουν να κάνουν κυρίως με τη νοοτροπία και την κουλτούρα μας, με το φόβο που ελλοχεύει για τις επιπτώσεις που κάποιος προβάλλει αντίσταση, με την ισοπεδωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ που συνδέει κάθε αντίσταση με καταστροφή και κακό, και πολλούς άλλους παράγοντες  που μας έχουν καθηλώσει στην αδράνεια στο βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, φαινόμενα του σύγχρονου τρόπου ζωής που μας επέβαλλαν..
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η ελληνίδα γυναίκα βάλλεται πολύ περισσότερο αφού το μοντέλο της κοινωνίας μας επιτάσσει από αυτή να εκτελεί στο ακέραιο  όλους τους ρόλους που έχει: είναι εργαζόμενη, είναι σύζυγος, είναι μητέρα υποχρεωμένη να μεγαλώνει παιδιά να φροντίζει την οικογένεια και διάφορα άλλα που προβάλλει η καθημερινότητα.   Παρ’ όλα αυτά η ελληνίδα γυναίκα αντιδρά και διαμορφώνει αντίσταση! Αντίσταση που ξεφεύγει από το επίπεδο του απλού σχολιασμού, αντίσταση που οδηγεί στο δρόμο για να εκφράσει την άρνησή της σε κάθε μορφή αδικίας!
. ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Τέσσερεις χιλιάδες εργαζόμενοι στην συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες (97%) επί οκτώ χρόνια δίνουμε κάθε χρόνο  τη μάχη μας και συνεχίζουμε!  .
 Μην φανταστείτε βέβαια ότι συρρέουν όλες να αντισταθούν, αλλά γίνεται πεδίο ζύμωσης νοοτροπίας αντίστασης, και υπάρχει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
 Κάθε χρόνο είκοσι και πλέον Σωματεία πρωτοβάθμια, Νομαρχιακά και Περιφερειακά σε όλη τη χώρα οργανώνουν Απεργίες, κινητοποιήσεις, δράσεις.
Απεργίες που έχουν να κάνουν πρωτίστως με το εργασιακό μέλλον μας και την εξασφάλιση του, αλλά που εμπεριέχουν στο συνειδητό και υποσυνείδητο μας και όλη την τρέχουσα κατάσταση που βιώνουμε. Γιατί όλα είναι συνδεδεμένα, αλληλένδετα..

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ γιατί δεν μπορεί η εργαζόμενη να παραμένει απλήρωτη επί σειρά μηνών(4,5,6,7,8,9,κ΄)και να το δέχεται!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ γιατί δεν μπορεί να σέρνεται στην ομηρία τόσα χρόνια ενώ θα έπρεπε να είναι δίκαια κατοχυρωμένη αφού είναι αξιοκρατικά στη δουλειά της (πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ), δεν μπορεί να μην είναι αγανακτισμένη!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ γιατί  δε μπορεί να μείνει άπραγη όταν  βλέπει να της μειώνουν τον ήδη χαμηλό μισθό της!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ γιατί δεν  μπορεί να δεχτεί ότι ενώ επιτελεί ένα τόσο αποτελεσματικό έργο, φροντίζοντας την Τρίτη ηλικία και ΑΜΕΑ της χώρας να αντιμετωπίζεται σαν πάρεργο!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ γιατί δε μπορεί να χωνέψει ότι  τόσα χρόνια βολεύονται άλλοι από την πίσω πόρτα με μοναδικό κριτήριο την γνωριμία, την κομματική ταύτιση! 
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ γιατί Δεν μπορεί άλλο την αδικία!
Αυτή την αδικία είμαστε αποφασισμένες παρ’όλες τις δυσκολίες να την αποκαταστήσουμε! Την αδικία στην εργασία μας, την αδικία στη ζωή μας, την αδικία στην κοινωνία μας! Για άλλη μια φορά ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης η Πολιτεία οφείλει να οργανώνει και να ενισχύει ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τους ασθενέστερους, τους έχοντες περισσότερο ανάγκη αδύναμους και ανήμπορους συμπολίτες μας . Το ΒΣΣ ως γνωστόν  συνδέεται άμεσα  με την αποφυγή του στιγματισμού και του εγκλεισμού, την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας του πάσχοντος και την ορθολογική διαχείριση των πόρων, αφού το κόστος της κλειστής περίθαλψης είναι κατά πολύ υψηλότερο από αυτό της ανοιχτής. Άρα λειτουργεί ως αντισταθμιστικό μέτρο στη δύσκολη περίοδο που διανύει το κράτος, την «κρίση» και το πανικό που σπέρνει!  Και αναρωτιώμαστε: Γιατί λοιπόν δε θέτει το κράτος  σε  μόνιμη βάση  βέλτιστες πρακτικές και υπηρεσίες που αποδεδειγμένα εξοικονομούν πόρους ενώ παράλληλα παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον πολίτη?
 Τι τους εμποδίζει να το κάνουν? Μήπως οι ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζουν ακόμα και στον τομέα της πρόνοιας? Αυτοί ξέρουν!
ΑΦΕΝΟΣ λοιπόν ότι σήμερα, λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν την λήξη του Προγράμματος, δεν έχουμε καμιά σαφή ανακοίνωση ή δέσμευση από τα αρμόδια Υπουργεία ( Εσωτερικών ,Εργασίας , Οικονομίας) σχετικά με το μέλλον των Δομών αλλά και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές, ΑΦΕΤΕΡΟΥ δε ότι καθημερινά βιώνουμε την αγωνία των χιλιάδων ηλικιωμένων (150.000) και ΑΜΕΑ που επωφελούνται των υπηρεσιών του ΒΣΣ,   ΣΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!
 Έξω από το Υπ. Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 ώρα θα είμαστε εκεί!
Για άλλη μια φορά θα δώσουμε τον αγώνα μας ενόψει και την 1η Οκτωβρίου παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων, για  να μη στερήσουν το χαμόγελο των ανθρώπων που τόσα χρόνια φροντίζουμε και έχουν την ανάγκη μας. Ούτως ή άλλως δεν τους έχει απομείνει  και τίποτα!
ΝΑ μη στερήσουν το αίσθημα της ασφάλειας που τους παρέχουμε αφού αποτελούμε γι αυτούς σημείο αναφοράς καθημερινά σε οτιδήποτε τους συμβαίνει!
Να μην τους στερήσουν  το δικαίωμα  στην αξιοπρεπή διαβίωση που επιτυγχάνεται μέσω του ΒΣΣ.
ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΒΣΣ  ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΣΤΗ ΘΛΙΨΗ , ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΙΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ!
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.