!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ Δ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012.

Οι 15 εργαζόμενοι των 4 δομών του Δήμου Αλεξάνδρειας μετά την καταγγελία που έκαναν στο Δήμο για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους  από 5 έως 10 μήνες και την μη εύρεση ικανοποιητικής λύσης από τους υπεύθυνους, παραβρέθηκαν για δεύτερη φορά στο ΔΣ του Δήμου και έθεσαν τα παρακάτω ερωτήματα:

"Έχουμε φτάσει στο σημείο να κάνουμε καταγγελία γιατί μας χρωστάτε αρκετών μηνών μισθούς.
Μετά από αυτό κινητοποιήθηκε ο Δήμος και είπατε ότι θα μας δώσετε κάποια χρήματα. Σήμερα μαθαίνουμε ότι το θέμα κολλάει στην υπογραφή ενός Επιτρόπου. Πότε θα ξεκολλήσει αυτή η ιστορία;;
Εμείς περιμέναμε ότι επειδή κάποια Προγράμματα είχαν να πληρωθούν πιο πολύ καιρό από τα άλλα, πιστεύαμε ότι θα διορθωνόταν αυτή η αδικία. Αντί να γίνει αυτό, μας είπατε ότι θα μας δώσετε σήμερα τους δυόμιση τελευταίους μισθούς που αφορούν όλους τους εργαζόμενους, αλλά τελικά δεν μας πληρώσατε ούτε αυτούς.
Αλλά δεν έχει λυθεί και το θέμα με τους μισθούς του 2010.
Και ξαναγυρνάμε στο ερώτημα που σας είχαμε κάνει την προηγούμενη φορά για τα χρήματα τα οποία έχετε πάρει από την Περιφέρεια και αφορούν τους μισθούς Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Δώρο Χριστουγέννων του 2010 και παρανόμως δεν αποδόθηκαν σε μας.
Μας είπατε ότι τα χρήματα αυτά τα δώσατε για την εγγυητική και τη συνέχιση των Προγραμμάτων μας και θα τα πάρουμε όταν τακτοποιηθεί το Νομικό Πρόσωπο. Και χθες μας είπατε ότι θα μας τα δώσετε όταν πάρετε την εγγυητική. Δηλαδή του χρόνου.
Θέλουμε πρώτα απ΄όλα μία απάντηση σε αυτό το ερώτημα, δηλαδή,
- Πότε θα εξωφληθούν τα δεδουλευμένα του 2010;;
Το δεύτερο ερώτημα:
- Πότε θα εξωφληθούν τα δεδουλευμένα του 2011;;
Το τρίτο ερώτημα:
- Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου η ΕΕΤΑΑ ζητάει δικαιολογητικά για να υπογράψει σύμβαση με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου. Είναι έτοιμα αυτά τα δικαιολογητικά;; Οπως πχ η Ασφαλιστική Ενημερότητα και οι συμβάσεις των εργαζομένων, για να συνεχίσουμε μέχρι Δεκέμβρη;;
Και το τέταρτο ερώτημα:
- Ενόψι του 2012 για το οποίο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από το Υπουργείο Εσωτερικών (και αυτό το λέω υπεύθυνα γιατί ανήκω στο ΔΣ του Σωματείου "Βοήθεια στο Σπίτι" Κεντρικής Μακεδονίας) και το τελευταίο διάστημα είχαμε κάποιες συναντήσεις με τον Υπουργό κ. Καστανίδη αλλά και με συμβούλους του και ξέρουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για το 2012 και μάλλον σταματάμε,
σας ρωτάμε να μας πείτε ευθέως,
Τί προτείθεται να κάνει ο Δήμος για τη συνέχιση των Προγραμμάτων; Δηλαδή.
Θα  συνεχίσετε εσείς να παρέχετε υπηρεσίες στους δημότες σας μέσω των ίδιων εργαζομένων ή θα μας διώξετε;;
Και δεύτερον
Θα πιέσετε μέσω της ΚΕΔΚΕ να δοθεί συνολική λύση στο ζήτημα ή δε σας ενδειαφέρει η Κοινονική Πολιτική και η Βοήθεια στο Σπίτι;;; "

Μετά από αυτα τα ερωτήματα πήραμε τις ακόλουθες απαντήσεις από τους υπεύθυνους: Δείτε στο video που ακολουθεί:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.