!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ

ΥΠΟΜΝΗΜΑΠΡΟΤΑΣΗ
¨     Δημάρχων Νομού Αττικής που εφαρμόζουν πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»
¨     ΣωματείοΕργαζομένων στα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» Ν. Αττικής
Προς
Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  κ. Χαρη Καστανίδη
                                                                    

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
  Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” το οποίο αποτελεί μια κατεξοχήν δομή ανοιχτής περίθαλψης, συνδέεται με το δικαίωμα του πολίτη να παραμείνει στο περιβάλλον όπου έχει επιλέξει να ζήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται και επίσης  συνδέεται με την αποφυγή του στιγματισμού και του εγκλεισμού, την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας του πάσχοντος και την ορθολογική διαχείριση των πόρων - αφού το κόστος της κλειστής περίθαλψης είναι κατά πολύ υψηλότερο από αυτό της ανοιχτής.
Το «Βοήθεια στο σπίτι» μπορεί και καλύπτει βασικές ανάγκες των πολιτών και έχει θετική απήχηση σε αυτούς. Αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες, παραγωγικές και αντιληπτές υπηρεσίες προς τους δημότες μας. Εντάσσονται και απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Ηλικιωμένοι κατά προτεραιότητα που διαβιούν μόνοι τους και δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους, Άτομα με Αναπηρίες, άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα. Απευθύνεται ταυτόχρονα σε πολλές από τις  κατηγορίες των  ευπαθών κοινωνικών ομάδων λειτουργώντας ευεργετικά, τόσο στους ίδιους τους εξυπηρετούμενους, όσο και στο συγγενικό τους περιβάλλον, εξασφαλίζοντας τους έτσι τη δυνατότητα για μια πιο ποιοτική σχέση φροντίδας μεταξύ τους.
Η υλοποίηση και η εφαρμογή  αυτών των προγραμμάτων, μέσα στο πλαίσιο της αναπτυσσόμενης τα τελευταία χρόνια πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας, ανατέθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού θεωρείται ότι  παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πιο ευέλικτη στη λήψη αποφάσεων, και στην ανάληψη πρωτοβουλιών. Επίσης αποτελεί καταλληλότερο επίπεδο ανάπτυξης και έκφρασης των πρωτοβουλιών του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, στοιχείων αναγκαίων για την λειτουργία αυτών των προγραμμάτων. Με την ανάπτυξη κοινωνικών υπηρεσιών στην κοινότητα, ενισχύεται η άσκηση των δικαιωμάτων του πολίτη, οι συλλογικές διαδικασίες καθώς και η συμμετοχή του και επιπλέον καλλιεργείται η ισόρροπη τοπική ανάπτυξη. Η αποτελεσματικότητα της Τοπικής
Αυτοδιοίκησης πηγάζει από το γεγονός ότι έρχεται σε επαφή με τα προβλήματα των πολιτών και λαμβάνει διαρκή και ταχεία ανατροφοδότηση αναφορικά με τις ανάγκες και τα προβλήματά τους.
κ. Υπουργέ,
Τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» αποτελούν, για τους Δήμους την μοναδική δομή κοινωνικής υποστήριξης προς τους δημότες. Είναι η υπηρεσία που πολλές φορές αντικαθιστά τα Κέντρα Υγείας που σε πολλές περιοχές είναι ανύπαρκτα, τις κλινικές ή τα νοσοκομεία που βρίσκονται μόνο στις μεγαλουπόλεις, την συναισθηματική απομάκρυνση που δημιουργείται μεταξύ των παιδιών και των ηλικιωμένων γονιών εξαιτίας των πολλών υποχρεώσεων που η καθημερινότητα επιτάσσει..
ΓΙ ΑΥΤΟ, ΖΗΤΟΥΜΕ:

Ø    Αναγνώριση των συμβάσεων των εργαζομένων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, δεδομένου ότι όλοι οι εργαζόμενοι στις δομές έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και εργάζονται στις δομές επί 8-10 συνεχόμενα έτη, χωρίς ενδιάμεσες διακοπές μεταξύ των συμβάσεων.(διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου).

Ø    Δημιουργία Δ/νσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Δήμους και ένταξη των δομών ΒΣΣ σε αυτές, καθώς και ένταξη των ήδη  εργαζόμενων στα ΒΣΣ που διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία και παράλληλα διεύρυνση των παροχών ΒΣΣ προς άλλες «ευαίσθητες» κοινωνικές ομάδες.

Ø    Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους των ΒΣΣ που παραμένουν απλήρωτοι τουλάχιστον 8-10 μήνες  έχοντας φέρει σε οικονομική εξαθλίωση   αυτούς και τις οικογένειες τους.


Επειδή πιστεύουμε ότι όλα όσα σας εκθέσαμε είναι πολύ σοβαρά αλλά κυρίως επειδή κρίνουμε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία ανοίγει μια πόρτα στην μοναξιά και στην ανημποριά των ηλικιωμένων ατόμων και των ατόμων με αναπηρίες, πιστεύουμε ότι πρέπει να συμβάλλετε με όλες σας τις δυνάμεις ώστε και το «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά και τα προβλήματα των εργαζομένων να λυθούν οριστικά.



Αναμένοντας τις ενέργειες σας, με εκτίμηση,

   
        Ο Δήμαρχος              
                             

                                                       


 
    



Για το Δ.Σ
Του Σωματείου εργαζομένων
στα «Βοήθεια στο σπίτι» Ν. Αττικής


            Η Πρόεδρος                                             O Γενικός  Γραμματέας

    Σοφία Κολιζέρα                                                      Νίκος Παππάς
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.