!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΘΕΜΑ : ΄΄ Ενημερωτικό Σημείωμα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις ΄΄
Συνάδελφοι,
όλοι γνωρίζουμε ότι με το ΦΕΚ164 / Α΄/ 4-12-2015 , (Ν. 4351/2015), παρατείνεται η διάρκεια του Προγράμματος ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών από την λήξη τους μέχρι 31/12/2016.
Επίσης σε όλους μας είναι γνωστό από την μακρόχρονη πλέον εμπειρία μας ( ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ) ότι κατόπιν της έκδοσης του σχετικού ΦΕΚ ακολουθεί η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ των συμβαλλόμενων Φορέων ( ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ , ΥΠ . ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ , ΕΕΤΑΑ, ) η οποία και καθορίζει πέραν όλων των άλλων και τον τρόπο χρηματοδότησης των Φορέων Υλοποίησης προκειμένου να φτάσουμε στην πολυπόθητη καταβολή δεδουλευμένων προς εμάς τους εργαζόμενους, η έγκριση της από το Ελεγκτικό Συνέδριο, συνεδριάσεις Επιτροπών κλπ.
Δυστυχώς εκτός από έναν μικρό αριθμό Δήμων - Φορέων Υλοποίησης του προγράμματος ,το μεγαλύτερο ποσοστό των φορέων καταβάλλουν μισθοδοσίες όταν έρθει η χρηματοδότηση από την ΕΕΤΑΑ.
Συνάδελφοι ,
η τροπολογία που μας « εξασφάλισε» την παράταση ψηφίστηκε στις 4-12-2015.................Αισίως βρισκόμαστε 01-03-2016!!!! Τέσσερις μήνες μετά δυστυχώς η Προγραμματική Σύμβαση δεν έχει ακόμη υπογραφεί. Θεωρούμε ότι ως εκπρόσωποι σωματείων, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε για τα όσα έχουμε συλλέξει ως πληροφόρηση από τις καθημερινές μας επαφές - οχλήσεις στα συναρμόδια Υπουργεία τόσο με Υπηρεσιακούς όσο και με πολιτικούς παράγοντες:
Στα τέλη Ιανουαρίου , κατόπιν ενημέρωσης σύμφωνα με την οποία η Προγραμματική Σύμβαση που αφορά την παράταση που πήραμε ως τέλος του 2016 καθώς και η συμπληρωματική Προγραμματική Σύμβαση, η οποία αφορά το χρηματικό ποσό των 5.000.000€ για αποπληρωμή παλαιότερου έργου (2014), καθώς και ποσά που οφείλει η ΕΕΤΑΑ σε διάφορους Φορείς Υλοποίησης , βρισκόταν στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Μια εβδομάδα αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι το Ελεγκτικό την επέστρεψε διότι δεν ήταν ολοκληρωμένη.
Πριν μία εβδομάδα επίσης, πληροφορηθήκαμε ότι την υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών κα ότι βρίσκεται στον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Οικονομικών προς έλεγχο και στη συνέχεια να υπογραφεί από τον αρμόδιο Υπουργό.
Στις 29/2/2015 η πληροφόρηση που προέκυψε από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και πάλι με υπηρεσιακούς και πολιτικούς αρμόδιους επί του θέματος είναι από τους μεν, ότι βρίσκεται ακόμη στο Υπ. Οικονομικών , από τους δε «ότι χάθηκε».
Νομίζουμε πως δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση για να κατανοήσουμε όλοι μας ότι χρηματοδότηση τόσο για την νέα παράταση όσο και για κλείσιμο παλαιότερων οφειλών θα πρέπει να περιμένουμε το Μέγα Πάσχα κι έχει ο Θεός….
Στις 5/2/2016 καταθέσαμε τα Σωματεία αίτημα στο Υπ. Εργασίας για άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους Υπηρεσιακούς και Πολιτικούς παράγοντες. Έκτοτε πιέζουμε σε καθημερινή βάση τηλεφωνικά προκειμένου να μας δεχτούν . Δυστυχώς το <<Προσφυγικό ζήτημα >> δεν αφήνει περιθώρια ελεύθερου χρόνου όπως μας απάντησαν για να μας δεχτούν άμεσα.
Επίσης όσον αφορά την συνέχιση του ΒΣΣ και το δικό μας εργασιακό μέλλον ( που κατά καιρούς διαβάζουμε σε διάφορες αναρτήσεις ότι είναι εξασφαλισμένο ως το 2020 ) έχουμε να σας παραθέσουμε τα εξής:
Από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μας, πληροφορηθήκαμε πως τα αρμόδια Υπουργεία ως στόχο τους έχουν την συνέχιση του ΒΣΣ , έστω και ενός μέρους των υπηρεσιών αυτού , ενσωματωμένο σε άλλο πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ , έτσι ώστε αφενός να καλύψουν μέρος της χρηματοδότησης του και αφετέρου να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας για ένα ποσοστό από τους σημερινούς εργαζόμενους με οποιαδήποτε μορφή εργασίας.
Συμπερασματικά παρατηρούμε τα εξής:
α). Χρηματοδότηση για την νέα μας παράταση και για κλείσιμο παλαιοτέρων οφειλών θα πρέπει να περιμένουμε στην καλύτερη περίπτωση πλησιάζοντας το Πάσχα,
β) όποια συνάντηση με τους αρμόδιους για να ενημερωθούμε , και να συζητήσουμε τα καυτά θέματα που μας καίνε , την τοποθετούμε ΜΑΚΡΑΝ
γ) εξασφάλιση του Προγράμματος ΒΣΣ καθώς και των θέσεων εργασίας, φοβούμαστε πως αν δεν συνειδητοποιήσουμε άμεσα το μέγεθος του προβλήματος , θα αποτελέσουν παρελθόν για πολλούς από εμάς.
Όλα αυτά τα καταθέτουμε προς ενημέρωση και προβληματισμό όλων των συναδέλφων μας και καθένας απ’ την δική του πλευρά ας καταθέσει την άποψη του.

Tα Σωματεία εργαζομένων :
1. Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου 
2. Συλλογος Εργαζομένων ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ Νομού Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.