!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Εθνικό θέατρο και «Θέατρο κατ’ οίκον» σε συνεργασία με το Βοήθεια στο Σπίτι

                                                             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της  αλληλεγγύης και της έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, λειτουργεί στο Εθνικό θέατρο η δράση «Θέατρο κατ’ οίκον».
 Αρωγοί της δράσης αυτής είναι και το «Βοήθεια στο σπίτι» το  οποίο δραστηριοποιείται στο τομέα της κοινωνικής φροντίδας  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μέσα λοιπόν στα πλαίσια αυτά, το Εθνικό θέατρο και το Βοήθεια στο σπίτι της Κοινωφελής επιχείρησης του Δήμου ν. Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, συνδιοργανώνουν για τους ωφελούμενους του προγράμματος ΒΣΣ  στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΠΙΕΔ και ώρα 11:00 π.μ, την θεατρική παράσταση ο «Πατσοστάθης» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
 Η δράση έχει  διαδραστικό χαρακτήρα και θα υλοποιηθεί ανά ομάδες οκτώ ατόμων  στις  προαναφερομενες ημερομηνίες. Για τα Αμέα που δεν μπορούν να μετακινηθούν οι παραστάσεις θα δοθούν στα σπίτια τους κατόπιν συνεργασίας μαζί τους.
 Με όχημα τη λογοτεχνία , τόσο τα αμιγώς  θεατρικά κείμενα, όσο και το διήγημα και την ποίηση, μια ομάδα ηθοποιών πηγαίνει στους χώρους όπου βρίσκονται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη την τέχνη. Εφόδια των καλλιτεχνών είναι τα σώματα τους, οι φωνές τους, τα κείμενα, και μια μεγάλη επιθυμία για επικοινωνία μέσω των κειμένων με όσο περισσότερους ανθρώπους έχουν ανάγκη την ευεργετική επίδραση της τέχνης.

 Είναι μία βιωματική διαδικασία η οποία αποτελεί ανακούφιση και αποσυμπίεση για ανθρώπους που η μοναξιά τους αποκλείει και τους οδηγεί στην κατάθλιψη και άλλες ψυχικές νόσους.                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.