!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Κεγκέρογλου: Τροπολογία «λύση» για όλες τις Δομές Πρόνοιας 11/12/2014

Με νέες ρυθμίσεις που προώθησε ο υφυπουργός Εργασίας κ.Κεγκέρογλου συνεχίζονται απρόσκοπτα όλες οι Προνοιακές Δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρα Διημέρευσης Φροντίδας Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία

Ειδικότερα ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, προώθησε πολύ σημαντικές ρυθμίσεις για το πρόγραμμα « Βοήθεια στο σπίτι » τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ ) και τα Κέντρα διημέρευσης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία , που θα ενισχυθούν στο πλαίσιο του Εθνικού σχεδίου για την Κοινωνική Ένταξη . Συγκεκριμένα με τροπολογία που υπέγραψαν οι βουλευτές Μάξιμος Σενετάκης και Δημήτρης Σαλτούρος και έγινε αποδεκτή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες, για την Κοινωνική Φροντίδα ηλικιωμένων, αναπήρων, ΑμεΑ κλπ., προτάθηκε η απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Από την αξιολόγηση της υλοποίησης του προγράμματος της προηγούμενης περιόδου, προκύπτει η ανάγκη σύστασης ενιαίου συντονιστικού κέντρου για το πρόγραμμα.
Επιπλέον, μετά τη θεσμοθέτηση υλοποίησης δύο επιμέρους προγραμμάτων: «Κατ’οίκον φροντίδα συνταξιούχων» και «Κατ’οίκον κοινωνική φροντίδα», και λόγω του γεγονότος ότι εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες και φορείς, κρίνεται απαραίτητη η λειτουργία Ομάδας Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε), ως Μονάδα Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τον καλύτερο συντονισμό και την αποτελεσματικότερη συνεργασία των εμπλεκομένων στην υλοποίηση του Προγράμματος. Επειδή ένας αριθμός εργαζομένων έχει αποχωρήσει από το πρόγραμμα παρατηρείται ελλιπής στελέχωση και έλλειψη ορισμένων ειδικοτήτων άκρως απαραίτητων για τη λειτουργία του προγράμματος προτείνεται η δυνατότητα αντικατάστασης τους σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Με την δεύτερη παράγραφο της τροπολογίας διορθώνεται η παράλειψη της δυνατότητας ΝΠΔΔ να λειτουργούν προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι». Με την τρίτη παράγραφο αντιμετωπίζεται η καθυστέρηση έναρξης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) τα οποία θα διαχειριστούν τους πόρους του ΕΚΤ (20%) που αφορούν και την λειτουργία των Κοινωνικών δομών και προκειμένου να μην στερηθούν των αντίστοιχων υπηρεσιών άτομα ηλικιωμένα και άτομα με Αναπηρία, προτείνεται η παράταση μέχρι 30-09-2015 των συμβάσεων που έχουν συναφθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και συγκεκριμένα της Πράξης «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων ». Για το ίδιο διάστημα παρατείνονται και οι συμβάσεις εργασίας του απασχολούμενου προσωπικού οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μετατρέπονται σε αορίστου, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 21 του νόμου 2190/94. Με αυτές τις ρυθμίσεις διασφαλίζεται η συνέχιση των Προνοιακών Προγραμμάτων και οι εργαζόμενοι σε αυτά, αφού καλύπτουν όλο το διάστημα μέχρι την ένταξη τους στο Νέο ΕΣΠΑ.
 
 
 
http://www.kegeroglou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.