!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Απο τα πρακτικά της Βουλής... Απάντηση Υφυπουργού Κεγκερογλου


Προχωράμε στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» παρατάθηκε, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και πέραν τις 30ης Σεπτεμβρίου. Να σας θυμίσω, όμως, ότι για τους δικούς σας λόγους δεν ψηφίσατε τη διάταξη που αφορά την παράταση και τη συνέχιση του Προγράμματος. Για τους δικούς σας λόγους! Είναι σεβαστοί.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ: Για ποιους, όμως;
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Δεν ξέρω. Είναι οι δικοί σας. Είναι σεβαστοί, αλλά δεν το ψηφίσατε.
Εάν, λοιπόν, βάζαμε στραβά το καπέλο όλοι και δεν το ψηφίζαμε, οι τέσσερις χιλιάδες εργαζόμενοι, για τους οποίους αναφερθήκατε, που θα ήταν σήμερα;
Για αυτό, λοιπόν, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και συναινετικοί σε μια προσπάθεια, η οποία γίνεται. Θα αναγνωρίσω ότι έχετε απόλυτο δίκιο για τη μεγάλη καθυστέρηση. Έχετε απόλυτο δίκιο. Κι έχω κι εγώ μερίδιο ευθύνης. Μάλλον, αναλαμβάνω μερίδιο ευθύνης για λογαριασμό άλλων, διότι άλλοι έχουν την ευθύνη όταν η διάταξη ψηφίστηκε στη Βουλή –νομίζω Αύγουστο- και καθυστέρησε πάρα πολύ να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση.
Με αφορμή την ερώτηση σας, όμως, σας έχω καλά νέα. Στάλθηκε σήμερα στο ΦΕΚ για δημοσίευση η τελική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τέλος της εβδομάδος ολοκληρώνονται οι διαδικασίες, οι οποίες απαιτούνταν. Ήδη, η ΕΕΤΑΑ έχει ζητήσει από τους δήμους να στείλουν όλα τα δικαιολογητικά. Πιθανά, έχετε αυτά τα αντίγραφα του τι θα πάρει η κάθε δομή. Τα δικαιολογητικά έχουν ήδη σταλεί. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία. Πιστεύω, όμως, ότι τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί κι αυτή η αποστολή από πλευράς των δήμων και των δομών.
Το αργότερο ως τις 4 Ιουλίου θα έχει καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων μέχρι και το Μάιο, που αντιστοιχεί σε ένα πολύ σημαντικό ποσό ύψους σαράντα εκατομμυρίων ευρώ.
Έτσι, λοιπόν, θα ήθελα με αυτά τα καλά νέα που λέμε, έστω μετά από ένα μεγάλο διάστημα που δεν εκπληρωνόταν οι υποχρεώσεις αυτές από το Πρόγραμμα, να συνεννοηθούμε περαιτέρω -διότι θα έρθει η ρύθμιση για το θέμα και για την ανανέωση των συμβάσεων- κι αν το θέλουμε όλοι, να συναινέσουμε σε αυτήν την προσπάθεια και με τους καλύτερους όρους να διασφαλίσουμε το Πρόγραμμα.
Δεν λέω ότι μπορούν να γίνουν θαύματα. Μια ελάχιστη, όμως, συνεννόηση χρειάζεται. Δεν μπορεί να ξανοίγει ο ένας δεξιά, ο άλλος αριστερά και μετά να λέμε ότι όλοι ενδιαφερόμαστε για το ίδιο θέμα και για τους εργαζόμενους για τους οποίους, όμως, δεν ψηφίζουμε την ανανέωση των συμβάσεων τους.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, με συγχωρείτε. Είναι ένα ζήτημα σοβαρό νομίζω. Θα ήθελα το λόγο για τριάντα δευτερόλεπτα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Κύριε Κατσώτη, γιατί; Για ποιο λόγο; Μα, σας είπε ότι σέβεται τις απόψεις σας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ: Το ότι δεν ψηφίσαμε την ανανέωση, έχει να κάνει με τη θέση μας ότι εμείς θέλουμε το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» να είναι μόνιμη δομή, η οποία θα εξασφαλίζει τις υπηρεσίες σε όσους έχουν ανάγκη με εργαζόμενους μόνιμους χωρίς βέβαια συμβάσεις και τέτοια ομηρία. Αυτή ήταν η θέση μας. Για αυτό, λοιπόν, ψηφίσαμε αυτή τη θέση, κύριε Υπουργέ.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Κι εγώ το ίδιο λέω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.