!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Στήριξη Αγοραστού στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»


Στήριξη Αγοραστού στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τη στήριξή του προς τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων κ. Αικατερίνη Σπανού. Όπως είναι γνωστό οι εργαζόμενοι στο εν λόγω πρόγραμμα παραμένουν από 7 έως 9 μήνες απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ συνεχίζουν να πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους. Παράλληλα στα τέλη Σεπτέμβρη το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» λήγει, χωρίς να υπάρχει δέσμευση από πλευράς Υπουργείου Εργασίας για το μέλλον του.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι η θέση του ιδίου όσο και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας είναι να συνεχιστεί το πρόγραμμα και να υπάρξει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται να υπάρξει σύντομα επικοινωνία με την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου για το θέμα αυτό.

«Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να στηρίζει την δωρεάν κοινωνική πρόνοια και παροχή υπηρεσιών, ως αντιστάθμισμα απέναντι στην οικονομική κρίση, τη φτώχεια, την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το έργο που έχει να επιδείξει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» τα τελευταία χρόνια είναι σημαντικό και η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στο σπίτι, τόσο σε ιατρικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, πρέπει να συνεχιστεί. Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος κάτω από δύσκολες συνθήκες και υπό το καθεστώς αβεβαιότητας έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ομαλή λειτουργία του Προγράμματος και πρέπει να τους καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα. Πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει λύση στο θέμα αυτό έτσι ώστε μια σημαντική υποστηρικτική δομή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες φροντίδας», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός. 
 
 
 
 http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.