!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Κεγκέρογλου : Δρομολογείται λύση για τα Κ.Δ.Α.Π.


Μπροστά στο κίνδυνο χιλιάδες παιδιά σε όλη την χώρα να μείνουν χωρίς δημιουργική απασχόληση στα ΚΔΑΠ από τη νέα χρονιά , λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης χρημάτων για τη κοινωνική αυτή δομή, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε σήμερα ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί 122 εκατομμύρια ευρώ ενώ εξήγησε πως θεωρείται θέμα χρόνου η εξασφάλιση του υπόλοιπου ποσού, ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ από τα 3 συναρμόδια υπουργεία.

«Φέτος, είναι μια μεταβατική χρονιά και θα διασφαλίσουμε πλήρως τη λειτουργία τους» τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι καμία οικονομικά αδύνατη οικογένεια δεν θα κληθεί να καταβάλλει τροφεία», μετά και τις δηλώσεις εργαζομένων που εξέφραζαν τους φόβους τους για λουκέτα στα ΚΔΑΠ μικρής δυναμικότητας παιδιών αφήνοντας ταυτόχρονα ανοικτό το ενδεχόμενο γονείς να κληθούν να βάλουν το χέρι στη τσέπη.

Πάντως, η μείωση 50% της χρηματοδότησης τη χρονιά 2012 - 2013 είχε ως αποτέλεσμα κάποια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης σε όλη τη χώρα να κλείσουν οριστικά.

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις, η ανησυχία γονέων και εργαζομένων εξακολουθεί να παραμένει και όπως σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ :
«Αν με τη νέα χρονιά επιχειρηθεί η παραμικρή μείωσης της χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ θα έχουμε με μαθηματική ακρίβεια το κλείσιμο περίπου 100 δομών ΚΔΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά».

της Γεωργίας Μακάκη & Έλλης Κοκκάλη
 
 
 
 http://www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.