!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος Ηρακλείου Κρήτης: Πρωτοπόρος στη στήριξη των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων

 

  
Ενημερωτική συνάντηση με 30 εκπροσώπους Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης. Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδικά συνάντηση μελών νεοϊδρυθεισών ή υπό σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και αναμένεται ν’ αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους δήμους της χώρας.
Ο κ.Κουράκης, η αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη και ο διευθυντής του ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ Γιώργος Ζερβός συναντήθηκαν με τους φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας, άκουσαν με προσοχή τους στόχους και τις ενέργειες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα και σημείωσαν τα αιτήματά τους. Ειδικά ως προς το τελευταίο πρέπει να σημειωθεί ότι ζητήθηκαν χώροι από τη δημοτική περιουσία για στέγαση, καθώς και συνεργασία ως προς την προβολή των δράσεών τους, αλλά και αγορά υπηρεσιών.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων σημείωσε: «Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος. Μέσω των Πράξεων ΤοπΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια στήριξης των ανέργων, όμως δε θέλουμε να μείνουμε στα χαρτιά, αλλά να τους βοηθήσουμε ουσιαστικά. Δεν θέλουμε να μείνουμε στο εκπαιδευτικό επίδομα που λαμβάνουν οι άνεργοι από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, αλλά να τους παρέχουμε μόνιμη υποστήριξη. Γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις». Μάλιστα, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι τα μέλη τους θα βρουν το Δήμο Ηρακλείου σύμμαχο στην προσπάθειά τους.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση και η αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη υπογράμμισε «Ήρθε η ώρα να δούμε πώς θα ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας και μετά την κατάρτιση. Πρέπει όλοι μαζί ν’ ανοίξουμε νέους δρόμους για την απασχόληση. Η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει τους ωφελούμενους προγραμμάτων ν’ ανοίξουν  τα φτερά τους όχι με επιχορηγήσεις, αλλά με ουσιαστικές ενέργειες».
Η δραστηριότητα των φορέων Κοινωνικής Οικονομίας που συναντήθηκαν με τον κ.Κουράκη έχει να κάνει με Χειροποίητα Υφαντά, Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας προς Ηλικιωμένα Άτομα, Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Παροχή Υπηρεσιών Υγιεινής και Θεραπείας Άκρων-Προσώπου-Μαλλιών, Catering και Security.
Το επόμενο διάστημα και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη σύστασή τους, θα υπάρξουν νέες συναντήσεις.
 localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.