!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Καταγεγραμμένο το 60% των ΝΠΙΔ των ΟΤΑ, σύμφωνα με τον Γ. Μιχελάκη

ÂÏÕËÇ  ÐÑÏÛÐÏËÏÃÉÓÌÏÓ 2014  ÌÉ×ÅËÁÊÇÓ Ã

  
Σε ποσοστό 60% έχουν καταγραφεί τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των Δήμων, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών Γαβριήλ Αβραμίδη και Γιάννη Δημαρά,
των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι. Επισημαίνεται ότι υπάρχουν 751 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και το υπουργείο εκτιμά ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρχει σαφής εικόνα για αυτά. Όπως σημειώνει ο υπουργός στις δομές των ΟΤΑ συνεχίζεται η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα ενώ στα ΝΠΙΔ συνεχίζεται η καταγραφή και όταν υπάρχουν τα αποτελέσματα, αυτά θα γνωστοποιηθούν στη Βουλή.
Αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εξορθολογιστεί η λειτουργία των δήμων και των δομών τους, ο κ. Μιχελάκης επισημαίνει ότι «το σημαντικό έργο της αξιολόγησης των δομών των Δήμων, το έχει αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πειραιά και την Task Force» και έχουν καταλήξει ότι το μοντέλο που θα πρέπει να ακολουθηθεί δεν είναι άλλο από αυτό της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας. «Μετά από συντονισμένη προσπάθεια έχουμε καταφέρει να καταγράψουμε πόσοι εργαζόμενοι υπάρχουν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πόσο κοστίζουν, τι σχέση εργασίας έχουν, τι αντικείμενο, τι κενά και τι πλεονάσματα παρατηρούνται» αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών.
Στο ερώτημα πώς θα ενισχυθούν οικονομικά οι Δήμοι και πώς θα καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, ο κ. Μιχελάκης επισημαίνει ότι τα έσοδα της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης ανέρχονται σε ύψος που ορίζεται από το νόμο για τον Καλλικράτη, ως συγκεκριμένα ποσοστά από δυναμικούς φόρους του κράτους, ώστε οι πόροι της να τελούν σε συνάρτηση με την πορεία εσόδων του κράτους.
Αναφέρεται, επίσης, ότι η χρηματοδότηση των Πρωτοβάθμιων ΟΤΑ της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους γίνεται βάσει πιστώσεων που εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό και κατανέμονται ύστερα από πρόταση της ΚΕΔΕ. Πέραν αυτών η διαχείριση των σχετικών πιστώσεων και οι επιχορηγήσεις προς τους ΟΤΑ πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις αποδόσεις από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Ως προς τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των δήμων, ο κ. Μιχελάκης ενημερώνει ότι στο υπουργείο Εσωτερικών μεταφέρθηκαν έως 31.12.2013 πιστώσεις συνολικού ύψους 948,1 εκατομμύρια ευρώ περίπου, για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του υπουργείου καθώς και των εποπτευόμενων φορέων του. Από το ποσό αυτό πραγματοποιήθηκαν πληρωμές 835,1 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών θυμίζει ότι από το υπουργείο Οικονομικών έχει δοθεί παράταση στις πληρωμές ληξιπρόθεσμων έως το ύψος της επιχορήγησης του κάθε Δήμου, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2014.

 localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.