!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτες καταγγελίες της ΚΕΔΕ: Επιλεκτική η χρηματοδότηση των Δήμων


Απίστευτες καταγγελίες της ΚΕΔΕ: Επιλεκτική η χρηματοδότηση των Δήμων

«Αντιφατικές» πρακτικές ακολουθεί το Υπουργείο Οικονομικών σε ότι αφορά στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς, όπως επισημάνθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, αφενός, προωθεί νέα μείωση της τακτικής επιχορήγησης των ΟΤΑ κατά 94 εκ. ευρώ, αφετέρου, με Υπουργικές Αποφάσεις μοιράζει επιλεκτικά «εκτός οποιασδήποτε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας» έκτακτες επιχορηγήσεις προς διάφορους δήμους!
Συγκεκριμένα - όπως καταγγέλλει η ΚΕΔΕ - με Υπουργική Απόφαση που έχει υπογραφεί ήδη από τους Υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης - εκκρεμεί η υπογραφή του Υπουργού Εσωτερικών - προχωρούν σε μείωση των προβλεπόμενων από τον Προϋπολογισμό 2014 Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, για το 2014, κατά 94 εκ. ευρώ, με την αιτιολογία ότι, το ποσό αυτό προοριζόταν για τη μισθοδοσία των 5.500 Δημοτικών Αστυνομικών και Σχολικών Φυλάκων, που είναι σε διαθεσιμότητα και που δεν ανήκουν πλέον στο δυναμικό των δήμων, αλλά και μελλοντικών «διαθέσιμων» στους δήμους.
Να σημειωθεί όμως ότι, οι δήμοι της χώρας, εκτός του γεγονότος ότι, έχουν στερηθεί τις πολύ χρήσιμες για τη λειτουργία των πόλεων υπηρεσίες αυτών των δύο κατηγοριών εργαζομένων, με την αιφνίδια θέση τους σε "διαθεσιμότητα" πληρώνουν από τις αρχές του έτους και μέχρι 31 Μαΐου, το κόστος μισθοδοσίας τους, στο πλαίσιο του προγράμματος της "κινητικότητας". 
Επιπλέον, η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας έχει οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες εσόδων για τους ίδιους τους δήμους (μόνο στο Δήμο Αθηναίων η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας έχει στοιχίσει 16 εκ. ευρώ). Έσοδα που όχι μόνο κάλυπταν τις ανάγκες λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά συνέβαλαν και στα συνολικότερα έσοδα των δήμων.
«Το τελευταίο όμως διάστημα διαπιστώνουμε από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ ότι, υπογράφονται επιχορηγήσεις προς διάφορους δήμους της χώρας, κατά παράβαση κάθε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό αφού σε αυτό το παιχνίδι μπήκε τελευταία και το υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή από τη μία πλευρά περικόπτουν κρίσιμες και χρήσιμες κοινωνικές δαπάνες από την άλλη σπαταλούν πολύτιμους δημόσιους πόρους εφαρμόζοντας καταδικασμένες πολιτικές πρακτικές άλλων εποχών» αναφέρει στη δεύτερη καταγγελία της η ΚΕΔΕ και συνεχίζει:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα και ομόφωνα αυτές τις πρακτικές και ζητάμε άμεσα τη διακοπή και την ανάκληση όλων αυτών των αδικαιολόγητων επιχορηγήσεων.
Η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από πραγματική ενίσχυση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει και να στηρίξει έμπρακτα και καθημερινά τις ανάγκες της.
Αν η κυβέρνηση επιμείνει σε αυτές τις νέες περικοπές, εκτός του ότι θα τιναχθούν στον αέρα οι ήδη ασφυκτικοί προϋπολογισμοί των δήμων της χώρας, πολλοί από αυτούς θα  οδηγηθούν στη μέγγενη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ». 
 
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.