!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μόνιμοι στη “Βοήθεια στο Σπίτι”»


Υπέρ της μονιμοποίησης όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» στο πλαίσιο των 3.000 προσλήψεων που προωθεί η κυβέρνηση, τάσσεται με ανακοίνωσή της η νέα δημοτική κίνηση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.
Στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει τα εξής:
«Η δημοτική κίνηση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αφορούν στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ». Αυτή την περίοδο οι συμβασιούχοι του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση, προκειμένου να πετύχουν τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου. Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις των αρμοδίων, επίκειται διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη 3.000 μόνιμων εργαζομένων, προκειμένου να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας, με κρατική χρηματοδότηση, αυτής της πολύ σημαντικής κοινωνικής δομής.
Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του προγράμματος έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους σχετικά με το κατά πόσο ο διαγωνισμός θα εξασφαλίσει την πρόσληψη των σημερινών συμβασιούχων του προγράμματος που επί δεκαέξι (16) συναπτά χρόνια, υπηρετούν τον συγκεκριμένο θεσμό. Η δημοτική κίνηση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ θεωρεί πως το αναμφισβήτητα πετυχημένο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», έχει καταξιωθεί στην κοινωνία και αυτό οφείλεται στους/ις εργαζόμενους/ες που απασχολούνται σε αυτό. Η βούληση της κυβέρνησης για την εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του προγράμματος και η στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό, που θα βάζει τέλος στην ομηρία των εργαζομένων και στα σενάρια της ιδιωτικοποίησής του, βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη τη δημοτική μας κίνηση.
Θέση της δημοτικής μας κίνησης είναι πως ο επικείμενος διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού είναι απαραίτητο να θωρακιστεί πλήρως νομικά, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα που θα διαιωνίσουν την ομηρία των εργαζομένων. Παράλληλα πρέπει να εξασφαλιστεί η μοριοδότηση ολόκληρης της εμπειρίας των συμβασιούχων – και όχι μόνο λίγα χρόνια – και μάλιστα με υψηλό αριθμό μορίων. Η δημοτική κίνηση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ θα εργαστεί προς την ανωτέρω κατεύθυνση επιδιώκοντας το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων να έχει αίσιο τέλος».
 πηγή: Αμαρυσία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.