!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Κοινοβουλευτική Ομάδα KKE ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


 


Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
e-mailko@vouli.kke.grhttp://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.


Στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εργάζονται σε 875 δομές 3500 εργαζόμενοι. Εδώ και 15 χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου προσφέρουν κοινωνική στήριξη και βοήθεια σε πάνω από 100.000 συνανθρώπους μας που εντάσσονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΑμΕΑ, υπερήλικες, κ.ά.).
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν μπορεί να έχει εφήμερο χαρακτήρα, μέσω διάφορων προγραμμάτων της ΕΕ, ούτε μπορεί να παραδοθεί ως βορρά στα αρπακτικά των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” έχουν προσληφθεί όλοι μέσω ΑΣΕΠ και όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις αντί να προχωρήσουν στη μετατροπή των συμβάσεών τους σε   αορίστου χρόνου, τους κρατούν σε καθεστώς ομηρίας.
Σήμερα περίπου ένα εκατομμύριο συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη από παροχές κι υπηρεσίες σαν αυτές του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”. Για να ικανοποιηθούν αυτές οι ανάγκες απαιτείται πέραν της μετατροπής των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, η πανελλαδική ανάπτυξη του “Βοήθεια στο Σπίτι”, με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις, ώστε οι όποιες υπηρεσίες να παρέχονται δωρεάν, χωρίς πλαφόν και περικοπές, ενταγμένες σε ένα  αποκλειστικά κρατικό Σύστημα Υγείας, απολύτως δωρεάν, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της πρόληψης, θεραπείας κι αποκατάστασης της υγείας.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, ώστε από τη μία να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κι από την άλλη να μετατραπούν επιτέλους οι συμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα σε αορίστου χρόνου
Οι Βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης
Σάκης Βαρδαλής
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραΐτης
Μανώλης Συντυχάκης
Σταύρος Τάσσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.