!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Δημόσιο: Τριπλό «ΟΚ» από τους δανειστές -Τι συμφωνήθηκε για τους συμβασιούχους

Οι τρεις σημαντικές αλλαγές που «τρέχουν» αυτήν την περίοδο στην ελληνική δημόσια διοίκηση «πέρασαν» από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών κατά τις επαφές που είχε η ελληνική κυβέρνηση την Δευτέρα, ενώ ταυτόχρονα χωρίς ενστάσεις και περαιτέρω αξιώσεις συζητήθηκε το θέμα των συμβασιούχων του δημοσίου.
Το «καυτό» θέμα της αξιολόγησης, αν και μόλις πριν ένα μήνα από πηγές της ίδιας της κυβέρνησης θεωρούνταν ότι θα εξελιχθεί σε «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης, αποτελεί πλέον ένα προαπαιτούμενο που κλείνει. Λίγες ώρες μετά την εκπνοή της προθεσμίας για την αποστολή των φύλλων αξιολόγησης από πλευράς προϊσταμένων, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προσκόμισε στα τεχνικά κλιμάκια στοιχεία σύμφωνα με τα οποία είναι συντριπτική η συμμετοχή των αξιολογητών στη διαδικασία μετά την τροπολογία που ψηφίστηκε, ενώ αναφορικά με τους υπαλλήλους των υπουργείων υπολόγισε τη συμμετοχή τους στο 70% και έτσι τα τεχνικά κλιμάκια έδωσαν την έγκρισή τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο δημόσιο.
Δεύτερο «πράσινο φως» άναψε η πλευρά των δανειστών για το ζήτημα της κινητικότητας για το οποίο, όπως σας έχει ενημερώσει η aftodioikisi.grαναμένεται σε λίγες ημέρες να λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τις προσφερόμενες θέσεις για αποσπάσεις και μετατάξεις, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης των αιτημάτων των υπηρεσιών για κάλυψη κενών θέσεων.
Τρίτο σημείο που «πέρασε» από τους δανειστές αποτελεί η διαδικασία επιλογής προϊσταμένων. Η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τα τεχνικά κλιμάκια ότι οι προκηρύξεις για τους υποψήφιους που θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση γενικού διευθυντού θα βγουν στο άμεσο μέλλον και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι κρίσεις για θέσεις διευθυντών και τμηματαρχών.
Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν και στις επαφές που θα γίνουν με την ίδια την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης εντός της εβδομάδας (πιθανότερο την Πέμπτη), αλλά με δεδομένο το καλό κλίμα στις συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια όπως και το «ναι» των Θεσμών στην εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ, αναμένεται το τυπικό «κλείσιμο» της ατζέντας που αφορά το Δημόσιο.
Συμβασιούχοι
Όπως αναμενόταν οι δανειστές, έθεσαν στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα των συμβασιούχων του δημοσίου. Υπενθυμίζεται ότι στις διαπραγματεύσεις της περασμένης άνοιξης, κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν στην θέσπιση ανώτατου ορίου στον αριθμό των συμβασιούχων που μισθοδοτούνται από κρατικές δαπάνες και συγκεκριμένα στους 47.000.
Τα στοιχεία που προσκόμισε η ελληνική πλευρά στους δανειστές έδειξαν ότι δεν έχει ξεπεραστεί αυτό το όριο, επιβεβαιώνοντας έτσι και σχετικό παλαιότερο ρεπορτάζ της aftodioikisi.grκάτι που έγινε αποδεκτό από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών.
Από το ανώτατο όριο είχαν εξαιρεθεί όσοι απασχολούνται σε τομείς που έχουν να κάνουν με την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Συμβασιούχοι σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ, ή με άλλες δαπάνες εκτός κρατικού προϋπολογισμού (όπως ανταποδοτικά τέλη) ήταν εξαρχής εκτός του πλαφόν.
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.grστη διάρκεια του 2017 ο μέσος όρος των συμβασιούχων ναι μεν ξεπέρασε τις 47.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «Απογραφής», αλλά σε έναν ελάχιστο αριθμό – συγκεκριμένα έφτασε τους 47.932 εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Συνυπολογίζοντας τις εξαιρέσεις που συμφωνήθηκαν την άνοιξη, τότε δεν προκύπτει καμία υπέρβαση του πλαφόν.


http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.