!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΔΕ προς Χουλιαράκη: Ζητά 5μηνη παράταση λειτουργίας κοινωνικών δομών & συμβάσεων

Να δοθεί πεντάμηνη παράταση της λειτουργίας του προγράμματος των κοινωνικών δομών κατά της φτώχειας, με εθνικούς πόρους και να παραταθούν αντίστοιχα οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού, μέχρι την ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ, ζητά με επιστολή του, προς αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Ειδικότερα στην επιστολή του, επισημαίνει ότι «με δεδομένο ότι στις 31 Οκτωβρίου 2016 σταματά οριστικά η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και τη μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία 800 οικογένειες και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα σε δομές που συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της φτώχειας».
Ο Γ. Πατούλης σημειώνει στην επιστολή πως «η ΚΕΔΕ κατόπιν και σχετικής ομόφωνης απόφασης που έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ζητά να δοθεί πεντάμηνη παράταση της λειτουργίας του προγράμματος των κοινωνικών δομών κατά της φτώχειας, με εθνικούς πόρους και να παραταθούν αντίστοιχα οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού, μέχρι την ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ» και προσθέτει χαρακτηριστικά:
Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνει η χώρα, είναι άδικο περίπου 120.000 συμπολίτες μας να στερηθούν τις υπηρεσίες που παρέχονται από δομές όπως τα κοινωνικά συσσίτια, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα υπνωτήρια αστέγων, οι τράπεζες χρόνου και τα γραφεία διαμεσολάβησης. Εξίσου άδικο είναι το εξειδικευμένο και υψηλών προσόντων επιστημονικό προσωπικό τους να βρεθεί στο δρόμο. Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές με τις γνώσεις και την κατάρτισή τους αποτελούν την ατμομηχανή του προγράμματος και θα πρέπει να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η παραμονή τους σ’ αυτές».


http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.