!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΛΑ.Ε με εργαζόμενους του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”»


    «Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ αποτελούμενης από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Δημήτρη Στρατούλη και από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της και μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΕ, Γιώργο Χαρίση, με το πανελλαδικό συντονιστικό των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι ».
Το συντονιστικό των εργαζομένων έθεσε στην αντιπροσωπεία της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ τα αιτήματά του για καταβολή των δεδουλευμένων μισθών, που είναι σε εκκρεμότητα, για συνέχιση του προγράμματος με δημόσιο χαρακτήρα και της χρηματοδότησής του και για τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Η αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στα αιτήματα του συντονιστικού των εργαζομένων και δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει τον αναγκαίο κοινοβουλευτικό έλεγχο και θα λάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προώθησή τους και συγκεκριμένα για:
  1. Tην άμεση καταβολή από τα συναρμόδια Υπουργεία, Εργασίας και Εσωτερικών, και από το ΙΚΑ, του υπολοίπου της προβλεπόμενης για το 2015 χρηματοδότησης.
  2. Τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και μετά την 31-12-2015.
  3. Την ένταξή αυτού του προγράμματος και των εργαζομένων του στις Διευθύνσεις ή Υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των ΟΤΑ.
  4. Την ανανέωση από 1-1-2016 των σχέσεων εργασίας των ήδη 3.500 εργαζομένων σε αυτό το πρόγραμμα με τη μετατροπή σε αορίστου χρόνου των διαδοχικά ανανεούμενων μέσω ΑΣΕΠ επί 13 συνεχή χρόνια ετησίων συμβάσεων εργασίας τους ορισμένου χρόνου, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και προσφέρουν ένα σημαντικό και ευρέως αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο σε δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους και ΑμεΑ.
Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ επεσήμανε στο συντονιστικό των εργαζομένων την ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών αγώνων μετά τις εκλογές για την ανατροπή και την κατάργηση και του 3ου μνημονίου και των δύο προηγουμένων, που λειτουργούν ως προκρούστης περικοπών των δημοσίων δαπανών για άσκηση κάθε μορφής κοινωνικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.