!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

“Στον αέρα” το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών – Οι αντιδράσεις & ο ανασχηματισμός

«Δεν πρόκειται να φθάσει στη Βουλή με αυτή τη μορφή του το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών»: Αυτό εκτιμούσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας στηνaftodioikisi.gr σχολιάζοντας αφενός τα όσα υποστήριξαν αιρετοί κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ ότι το ν/σβρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα» και αφετέρου ότι το γεγονός ότι παρότι έχει δοθεί (ανεπίσημη) διαβούλευση στους φορείς και μάλιστα σε δύο βερσιόν από τον περασμένο Μάιο, ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποιο επίσημο κείμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το πολυνομοσχέδιο μετά τις αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες έχει αναφερθεί η ιστοσελίδα, έχει βρει μπροστά του, πλέον, υπουργούς της κυβέρνησης και, κυρίως, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το οποίο δεν δίνει την έγκρισή του για πολλές από τις διατάξεις του, ενώ δεν έχει εγκριθεί και από τους θεσμούς. Άλλωστε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην παραδοχή ότι το ν/σ εξαρτάται και από άλλα υπουργεία και όχι μόνο από το δικό του αλλά και από τους θεσμούς, έχει προχωρήσει σε συναντήσεις του με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. 
Σοβαρό πλήγμα στο κύρος του νομοσχεδίου φαίνεται ότι έδωσε και η διάταξη με την οποία, όπως λέει το ίδιο υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος στην aftodioikisi.gr, «εμφανίζεται η κυβέρνηση να παρακάμπτει το ΑΣΕΠ για χάρη του κ. Πατούλη», επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι «το πολυνομοσχέδιο δεν έχει κεντρικο προσανατολισμό και είναι απλώς μία συρραφή (και ρουσφετολογικών) ρυθμίσεων».
Με αυτά και με αυτά η εκτίμηση είναι ότι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών (ή ότι απομείνει από αυτό) δεν πρόκειται να ψηφιστεί πριν το Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Ωστόσο, εκεί υπάρχει σοβαρός αντίλογος που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να περιμένει έως το τέλος του χρόνου που θα δημοσιοποίησει το πόρισμά της η Επιτροπή για την Αυτοδιοίκηση ώστε οι αλλαγές να είναι συνολικές και με κεντρικό προσανατολισμό. Αλλαγές, που πολλοί μέσα στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι θα τις υποστηρίξει άλλη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς θα έχει προηγηθεί ανασχηματισμός…


http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.