!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων ΒΣΣ Περ/ών Δ.Ελλάδος & Πελοποννήσου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αξιότιμοι συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 11-3-2015 και την Πέμπτη 12-3-2015 εκπρόσωποι του Σωματείου μας – η Πρόεδρος Αγγελική Μαντέλου ,η Αντιπρόεδρος Ελευθερία Ζησιμοπούλου ( μετά από την υπ΄αριθμ. 2/2015 απόφαση του Δ.Σ.) και η Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Νομό Ηλείας Διονυσία Παπαγιαννακοπούλου – ταξίδεψαν στην Αθήνα για να παραβρεθούν σε προγραμματισμένες συναντήσεις :
1. με την κ.Φωτίου ,αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Δημήτρη Στρατούλη
2. με τους εκπροσώπους της ΕΕΤΑΑ, κ.κ. Γούπιο και Χρυσοστομίδη και την κ.Διαμαντάρα
3. Συμμετοχή στο Πανελλήνιο Συντονιστικό

Τα αποτελέσματα από τις συναντήσεις είναι τα παρακάτω:

1. Όσον αφορά την συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΕΤΑΑ πραγματοποιήθηκε με παρόντες εκπροσώπους εργαζομένους από 17 σωματεία . Ενημερώθηκαν ότι σχετικά με την χρηματοδότηση των Φορέων η διαδικασία καταβολής της Α΄ Δόσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί προς όλους τους φορείς . Εντός των ημερών θα αναρτηθούν τα δικαιολογητικά που πρέπει να αποσταλούν για την καταβολή της Β΄ Δόσης που είναι το 40% του έργου και προβλέπεται να έχει καταβληθεί ως τις αρχές Απριλίου. Σε όσους φορείς δεν έχει καταβληθεί η αποπληρωμή του προηγούμενου έργου θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση λόγο του ότι δεν έχουν ακόμη τα χρήματα από το Υπουργείο Ακόμη συζητήθηκαν θέματα διαδικαστικά και σοβαρά για τα οποία θα ενημερωθείτε από τις συνελεύσεις

2. Συνάδελφοι όσον αφορά τις συναντήσεις με την νέα κυβέρνηση που ήταν και ο κύριος λόγος που εκπρόσωποι των εργαζομένων ταξίδεψαν από όλοι την Ελλάδα στην Αθήνα ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο εμπαιγμός , η κοροϊδία και η απαξίωση που βίωσαν ήταν άνευ προηγουμένου. Οι συνάδελφοί μας έγιναν μπαλάκι από υπουργό σε υπουργό, από τον έναν αρμόδιο στον άλλον και όλοι μαζί να αποποιούνται τις ευθύνες τους και να δηλώνουν αναρμόδιοι για το ΒΟΗΘΕΙΑ. Πολιτικοί που μέχρι πρότινος δήλωναν υπερασπιστές των εργαζομένων στο Βοήθεια τώρα από την θέση των κυβερνώντων δεν μας αναγνωρίζουν. Τα προγραμματισμένα ραντεβού με τους Υπουργούς έγιναν παραπομπή από Γραμματέα σε Γραμματέα άλλου Υπουργείου. ΕΙΚΟΣΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΕΠΙ ΔΥΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ από το ένα υπουργείο. στο άλλο και να διεκδικούν για να δουν κάποιον αρμόδιο υπουργό. . Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών ήταν καταπέλτης. Οι συνάδελφοί μας διά στόματος τριών υπουργών ( ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ, ΦΩΤΙΟΥ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ) που μέχρι χθες δεσμεύονταν πολιτικά για την θεσμοθέτηση του ΒΟΗΘΕΙΑ και την μονιμοποίηση του προσωπικού ,άκουσαν ότι:<< είναι αντισυνταγματικό το να γίνουμε αορίστου αλλά είναι και αντισυνταγματικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ως ορισμένου χρόνου...>>.......Δηλαδή απολυόμαστε......... Ίσως μια λύση για τους μέχρι χθες Σωτήρες Πολιτικούς μας είναι να προκηρύξουν τις θέσεις μας και να έρθουν άλλοι να εργαστούν εφόσον δεν διασφαλιζόμαστε με μια τέτοια λύση εμείς.
Η αντίδραση του Πανελλήνιου Συντονιστικού ήταν άμεση και δυναμική και κατά την συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το βράδυ στις 11..00 αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επαφές και με άλλους Υπουργούς την Παρασκευή 13/3 και κατόπιν η έκδοση καταγγελτικου Δελτίου Τύπου.
Ως εκ τούτου ,το Σωματείο μας θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσία και των εκπροσώπων των Νομών ώστε να έχουν πλήρη ενημέρωση και να σας την μεταφέρουν.
Συνάδελφοι , όπως αντιλαμβάνεστε , δυστυχώς για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν και μόνο με μαζικούς αγώνες και διεκδίκηση θα καταφέρουμε να παραμείνουμε στις εργασίες μας.
Θα ενημερωθείτε λεπτομερώς από τους κατά τόπους εκπροσώπους μετά το Διοικητικό Συμβούλιο .


Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.